4 aprilie 2020, 8:06

Se pot îmbăta țânțarii? La ce riscuri sunt supuse insectele care vor să ne muște

În multe părți ale lumii, o băutură aduce riscul unei mușcături de țânțar. Dar ce efect are băutura din sângele tău asupra insectei?

Journal of the American Mosquito Control Association, în 2002, a descoperit că probabilitatea de a a fi mușcat de un țânțar pare să crească dramatic dacă bei alcool. Studiul – unul mic, care a implicat doar 13 subiecți – arată că cei care au băut o sticlă de bere au mai multe șanse ca țânțarii să-i înțepe.

Nimeni nu este sigur de ce țânțarii sunt atrași de băutori. Știm că aceștia stau în casa oamenilor datorită două substanțe chimice: dioxidul de carbon și octanolul.

Dar acest lucru duce la o altă întrebare: țânțarii care se hrănesc cu sângele oamenilor în stare de ebrietate se îmbată?

Un entomolog de la University of Pennsylvania din Philadelphia susține că: „Bănuiesc că răspunsul este nu, pentru că nivelul alcoolului din sânge continuă să fie scăzut.”, transmite bbc.com.

Alt entomolog mai spune că ”un om care a băut 10 băuturi ar putea avea un nivel de alcool în sânge de 0,2%. Dar dacă țânțarul ar bea sângele persoanei respective, efectele ar fi neglijabile”.

Citește mai multe aici.

sursa foto: sfatulmedicului.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.