14 iunie 2021, 4:35

Ser imunizant care reduce efectele COVID-19

După apariția pe piață a vaccinurilor, industria de medicamente continuă să scoată pe piață produse diverse în lupta cu Covid-19. Despre inițiativa unui spray nazal, în UK, am scris AICI. Acum ne este propus un ser imunizant care reduce efectele COVID-19.

Acum Argentina a anunțat că a încheiat studiile paraclinice și oferă pacienților un ser care reduce efectele Covid-19.

Un ser imunizant dezvoltat de oamenii de știință argentinieni pentru a atenua efectele Covid-19 este disponibil de luni în spitalele din țara sud-americană.

Studiile clinice ale acestui tratament, dezvoltat de compania de biotehnologie Inmunova, au început în septembrie pe pacienți din 18 spitale din toată țara cu boli moderate până la severe.

La sfârșitul lunii decembrie, produsul fusese autorizat „în condiții specifice” de către Anmat, Agenția Națională a Medicamentului.

„La pacienții a căror stare de sănătate se agravează și care nu au dezvoltat în timp un răspuns imun, adăugarea anticorpilor de formă exogenă datorită acestei imunoterapii pasive face posibilă evitarea proliferării virale și acordă timp pacientului, astfel încât să-și poată dezvolta propriile apărări, permițând evitarea inflamației respiratorii generalizate cauzate de această boală”, a declarat Fernando Goldbaum, directorul Inmunova.

Tratamentul se bazează pe anticorpi policlonali, obținuți prin injectarea cailor cu o proteină recombinantă SARS-CoV-2, care este inofensivă pentru aceștia și care le determină să genereze cantități mari de anticorpi neutralizanți, scrie Hotnews.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.