5 septembrie 2023, 8:06

Sfaturi pentru a nu da greș la interviul de angajare

Este primul interviu pentru obținerea unui loc de muncă? Ei bine, trebuie să ții cont de niște sfaturi pentru a nu da greș tocmai la interviu, iar specialiștii de la Webhelp România au pregătit mai multe sfaturi pentru începătorii în materie de căutare de loc de muncă.

Iată care sunt cele mai comune greșeli care pot fi făcute la interviul pentru angajare și cum ar putea fi ele evitate:

1. Ești negativist
Orice ar spune persoana care te intervievează, nu te grăbi să o contrazici. Și, în general, nu aduce niciun element negativ în interviu. Găsește partea pozitivă a tuturor lucrurilor despre care discutați. De asemenea, rămâi o persoană integră până la capăt și nu minți sub nicio formă și în nicio condiție. Angajatorul tău trebuie să aibă încredere în tine, în caz contrar nu va putea construi niciun fel de relație cu tine.

2. Îmbrăcămintea inadecvată
Unul dintre secretele unui interviu reușit este să te îmbraci potrivit. Potrivit înseamnă în acord cu modul în care se îmbracă în general angajații companiei. De aceea, înainte de a merge la interviul de angajare, află cum se îmbracă oamenii din companie și adoptă un stil cât mai apropiat.

3. Vorbești prea mult sau prea puțin
Replicile tale ar trebui să fie asemănătoare cu o minicompunere, cu o introducere clară, un cuprins și o încheiere. Dacă replicile tale sunt prea scurte, persoana din fața ta ar putea crede că nu ai nimic de spus. Iar dacă vorbești prea mult, ar putea considera că nu poți evidenția esențialul. Orice ar fi, gândește înainte să vorbești.

4. O cercetare insuficientă legată de interviu
Numeroși tineri vin la interviurile de angajare fără să știe lucruri esențiale despre companie sau despre funcția pentru care au aplicat. Evită această greșeală alocând suficient timp pregătirii pentru interviu. Citește cât mai multe informații despre companie, despre obiectivele și valorile sale, dar și despre funcția pentru care ești chemat la interviu.

5. Nu pui nicio întrebare
Un interviu de angajare nu este doar despre a vedea dacă o persoană are calitățile necesare pentru a lucra într-o anumită funcție, ci și despre a vedea cât de interesată este acea persoană de noul job. Angajatorul și-ar dori să-ți vadă entuziasmul, ceea ce ți-ar sublinia credibilitatea. Însă ai mare grijă: înainte să pui vreo întrebare, gândește-te dacă nu cumva ar trebui să fii deja informat și să cunoști răspunsul. Eventual, pregătește-ți din timp o listă cu întrebări pe care le poți adresa.

6. Afișezi o atitudine de lipsă de încredere
Primele două-trei minute ale interviului sunt decisive pentru impresia pe care angajatorul și-o face despre tine. Fă tot posibilul să te prezinți ca o persoană sigură pe ea, profesionistă și încrezătoare în forțele proprii. Atenție, însă, oamenii vor aprecia încrederea, nu și aroganța.

Înainte de a merge la interviul de angajare, observă-te ce atitudine ai și pregătește-ți cele mai bune trucuri pentru a-ți menține încrederea în tine.

Sursa foto: pixabay.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol