5 decembrie 2020, 19:50

Și muștele pot deveni supereroi. Cinci specii au fost numite după personaje Marvel

O echipă de cercetători australieni au descoperit cinci noi specii de muște care au fost denumite după câteva dintre cele mai emblematice personaje ale Universului Marvel. Printre acestea îl putem întâșni pe Deadpool, Thor sau chiar pe Stan Lee, creatorul întregului concept.

Muștele privilegiate fac parte dintr-un număr de 165 de noi specii ce au fost recent descoperite. Printre descoperirile făcute în ultimul an se numără și doi pești, trei subspecii de păsări și o căpușă care poate fi găsită doar pe șopârle. Informațiile au fost publicate de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) într-un raport citat de Reuters.

„Denumirea unei specii este primul pas pentru înțelegerea acelei specii. Fără un nume științific, aceste specii sunt invizibile pentru știință”, a spus dr. Bryan Lessard, entomolog la CSIRO, potrivit Descoperă.ro.

Sursă Foto: Descoperă.ro

Musca Deadpool a primit această denumire datorită semnelor de pe spatele său care seamănă cu masca roșu cu negru a eroului. Totodară, musca lui Satn Lee (Daptolestes leei) a fost numită astfel pe motiv că trăsăturile sale aduc cu ochelarii de soare și mustața creatorului Universului Marvel.

„Am ales numele Humorolethalis sergius”, a spus Lessard, referindu-se la musca denumită după Deadpool. „Sună ca un umor negru și este derivat din cuvintele latine humorosus, care înseamnă umed, și lethalis care înseamnă mort”, a precizat el.

Numele unei specii, vital pentru salvarea ei

Cercetătorii au menționat că denumirea unei specii nou descoperite este vitală atât pentru salvarea ei de la estincție cât și pentru salvarea oamenilor. Astfel, toate cele cinci noi specii sunt muște prădătoare, adică „ucigași” ai lumii insectelor, însă celelalte trei specii inofensive au primit numele altor personaje Marvel precum:

  • Loki – musca Daptolestes illusiolautus (înseamnă amăgire elegantă)
  • Thor – musca Daptolestes bronteflavus (înseamnă tunet blond)
  • Black Widow – Daptolestes feminategus (înseamnă femeia care poartă piele)

Sursă Foto: Descoperă.ro

„Am descoperit o nouă specie de viespi păianjen care se găsește doar într-o zonă grav afectată de incendiile din această vară, atfel că acum putem monitoriza cu atenție recuperarea ei”, a spus Rodriguez făcând referire la una dintre cele 165 de noi specii descoperite pe parcursul anului trecut. Totodată, aceasta a mai menționat și că: „Viespile păianjen au venin care ar putea fi util pentru tratarea bolii Alzheimer și a epilepsiei.

Sursă Foto: Descoperă.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.