22 septembrie 2020, 3:58

Șoferii, îndemnați să încetinească! Primele treceri 3D, inaugurate în București

În București a fost marcată “Ziua europeană fără accidente rutiere mortale” prin  realizarea a trei treceri pentru pietoni 3D.

Aceste sunt primele de acest fel din Capitală, astfel încât prima din România a fost realizată în Buzău în 2017.

Asociaţia EDIT cu sprijinul Swarco și Dumava a pornit acest demers fiind avizat de către Comisia de Circulaţie și Poliţia Română.

Prin iluzia optică pe care o creează desenele 3D, Asociaţia EDIT îşi propune să determine şoferii să încetinească în apropierea trecerilor pentru pietoni 3D, care se află la adresele strada Constantin Brâncuşi, nr. 3, şoseaua Alexandriei 2A şi Calea Văcăreşti intersectie cu str. Pridvorului, arată mediafax.ro.

România se alătură marilor oraşe din Europa în încercarea de a-i determina pe şoferi să încetinească viteza, cauza celor mai multe accidente mortale. Din păcate, România rămâne pe primul loc în Europa la numărul de decese în urma accidentelor rutiere, principalele cauze generatoare fiind viteza (18.01%), indisciplina pietonilor (17.68%) şi neacordarea priorităţii de trecere (17.14%)”, se arată în comunicatul celor de la Asociație.

EDIT anunță că va continua și proiectul “Ora de Educație Rutieră” și în noul an școlar 2019-2020, în București, dar totodată pregătește și programe educaționale în toată țara pentru copiii de la grădiniță, clasele primare și liceu.

Liviu Zorilă

Liviu Zorilă

Povestea EDIT a început în momentul cand m-am decis să fac «ceva mai mare decât mine». Aveam foarte multe idei și doream să încep să le și pun în practică. Știam că de unul singur e greu să miști ceva, așa că am înființat o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit. În mai 2016 a luat naștere Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului, EDIT pe scurt. Și de atunci a început povestea.”, susține președintele Asociației EDIT, Liviu Zorilă, într-un interviu pentru editiadedimineta.ro.

sursa foto: europafm.ro

sursa foto: europafm.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.