25 septembrie 2021, 5:31

Spray nazal împotriva COVID-19

Un nou răspuns în terapia anti-COVID-19 vine din Statele Unite. Universitatea din Pennsylvania gândește un spray nazal împotriva COVID-19.

Cercetători de la Pennsylvania University  încearcă, în colaborare cu Regeneron Pharmaceuticals, să dezvolte un spray nazal care să protejeze de infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Ideea este simplă și este bazată pe principiul vaccinurilor nazale. Se introduce prin nas şi gât material genetic în anumite celule, care, ca răspuns, urmează să producă anticorpi puternici pentru a împiedica contaminarea cu noul coronavirus.

Cercetătorii speră că spray-ul va obliga celulele nazale atinse să producă anticorpi ai Regeneron. Și să blocheze astfel orice contaminare cu SARS-CoV-2 pe căile respiratorii.

Un alt avantaj. Efectele secundare ar putea fi mai mici decât în cazul vaccinurilor pe punctul de a fi aprobate.

Citește și 

În 2021 vom avea ZECE vaccinuri anti-COVID-19

Spray nazal împotriva Covid-19. Aprobarea ar putea veni în ianuarie

„Avantajul acestei abordări este că nu trebuie să aveţi un sistem imunitar competent pentru ca terapia să fie eficientă”, explică profesorul James Wilson.

În prezent testată pe animale, metoda ar putea proteja împotriva noului coronavirus circa şase luni pentru o singură doză. Metoda se înscrie  în completarea viitoarelor vaccinuri.

Pionier al terapiei genice, James Wilson a fost contactat în februarie de guvernul american pentru a şti dacă laboratorul său poate utiliza împotriva COVID-19 această tehnologie în plină expansiune.

Echipa sa nu a putut progresa decât după ce Regeneron Pharmaceuticals a dezvoltat un tratament inovator bazat pe un cocteil de anticorpi de sinteză.

Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis recent o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals.

De altfel, tratamentul experimental a și fost administrat preşedintelui american Donald Trump.

Universitatea din Pennsylvania şi Regeneron Pharmaceuticals prevăd să încheie testele până în ianuarie înainte de a solicita FDA unda verde pentru testele pe om, scrie Agerpres.

Citește și

Cum am ajuns la ”oboseala pandemică”. Specialiștii cred că nu vom reveni la ”vechiul normal”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Ciama Lucian

    2 decembrie

    In România de mult timp exista asa ceva, Elle oil, s!!?? In plus si institjtul de cercetari din Timișoara experimenteaza un astfel de vaccin!!!? Americanii acuma se gandesc!!!? Nu cumva se gandesc cum sa fure realizarile acestor oameni extraordinari??? Asa cum au facut de nenumarate ori in istorie, atat ei cat si eurpoenii…. De ce nu sunt publicate realizarile romanilor???? Nu da bine la unchiu Sam si Big Pharma????

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.