27 septembrie 2020, 0:54

Starea de alertă va fi prelungită. Nelu Tătaru: „Suntem la trei săptămâni de creștere constantă”

Starea de alertă ar putea fi prelungită după data de 15 iulie, dacă va fi necesar, a anunțat ministrul Sănătății într-o conferință de presă. Nelu Tătaru a mai menționat și că măsurile de izolare rămân în continuare o soluție bună care a dat rezultate, deci vor trebui în continuare respectate.

Creșterea constantă a numărului zilnic de cazuri a îngreunat procesul de relaxare al restricțiilor. Data de 1 iulie ar fi trebuit să fie implementate noi măsuri de relaxare, care au ajuns să fie amânate. Printre acestea se număra și redeschiderea restaurantelor în interior, aspect despre care ministrul a mai afirmat însă că „suntem la trei săptămâni de creștere constantă”, potrivit Digi24. 

Totodată, acesta a subliniat și faptul că situația actuală este gestionată corespunzător și nu există riscul unei noi perioade de carantinare: „Nu avem pericolul stării de urgență, gestionăm numărul de cazuri”, a subliniat el. 

Cu toate acestea, rata de transmitere a coronavirusului a crescut în ultimele trei săptămâni de la 0,6-0,7,la 1,4.

Astfel, ministrul Sănătății subliniează faptul că oamenii ar trebui să țină cont în continuare de recoamndările autorităților:

„Avem un corp medical care deține în acest moment controlul, dar interpretarea acestor decizii pot duce la efecte nedorite”.

„Măsurile de izolare sunt cele care au dat rezultatele pe care le-am avut”, a subliniat el.

Sursă Foto: mediastandard.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.