21 septembrie 2020, 5:52

Studenții români de pretutindeni se reunesc la Covasna. INTERVIU Președintele LSRS, despre conectarea tinerilor de la universitățile din întreaga lume

În perioada 9-11 August, Liga Studenților Români din Străinătate organizează Summer Camp, un eveniment care reunește studenți din România, Republica Moldova și din întreaga lume.

Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, Robert Stredie, președintele Ligii Studenților Români de Pretutindeni, explică ce-și propun organizatorii evenimentului și anunță semnarea unui protocol de colaborare între studenții români din întreaga lume.

Robert Stredie

Robert Stredie

Conectarea studenților români de pretutindeni

Prin organizarea taberei, Liga Studenților Români din Străinătate își propune să contribuie la conectarea studenților români din întreaga lume. „Summer Camp-ul organizat de LSRS este la prima ediție și pe lângă o serie de valori prețioase, conectarea studenților români de pretutindeni, formarea unui grup de lucru, componentele educaționale și culturale ale evenimentului, promovăm și județul în care are loc evenimentul. În acest an, evenimentul o să fie organizat în județul Covasna. Vom avea sesiuni de training susținute de RBL și RePatriot, dar și Lumea Geospațială și PatriotFest și dorim să semnăm  un protocol de colaborare cu studenții din țară și din Republica Moldova.”, spune Robert.

Summer Camp

Summer Camp, eveniment organizat de Liga Studenților Români din Străinătate

Protocol de colaborare între studenții români de pretutindeni

Programul Summer Camp o să includă întâlniri cu demnitari, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile, dar și semnarea unui protocol între mai multe organizații studențești. „Pe 9 august, așteptăm participarea reprezentanților autorităților locale și a Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni. În această zi, participanții vor avea ocazia să se cunoască și să socializeze. Ziua de sâmbătă, 10 august, este dedicată sesiunilor cu vorbitori din partea RBL și RePatriot și PatriotFest și Lumea Geospațială și semnării protocolului de colaborare între organizațiile de studenți  – Alianța Liga Studenților Români din Străinătate  – Uniunea Studenților din România și Gala Studenților Originari din Republica Moldova. Duminică, 11 august, vom pune la cale viitoarele proiecte comune ale studenților și vom decide unde vom organizarea viitoarei tabere.”, îi anunță Robert pe studenții care vor să se înscrie în tabără.

„Am plecat pentru a prelua ce are de oferit Marea Britanie și implementarea celor învățate în țara mea”

Robert studiază management la University of Manchester, una dintre universitățile de top din Marea Britanie. Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, studentul spune că a plecat cu gândul de a se întoarce în țară. „În primul rând, chiar dacă e greu de crezut, am plecat cu gândul de a mă întoarce. Am plecat pentru a prelua tot ce are mai bun de oferit sistemul educațional din Marea Britanie și implementarea celor învățate aici, în țara mea.”, a mărturisit președintele LSRS.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.