23 iunie 2024, 10:27

Studiu japonez: Efectele benefice ale consumului de wasabi

Un studiu recent a descoperit că wasabi, un ingredient tradițional japonez și un condiment popular pentru sushi, poate fi benefic în îmbunătățirea memoriei și a abilităților cognitive ale persoanelor în vârstă.

Cercetarea, realizată în comun de producătorul japonez de alimente „Kinjirushi” și Universitatea Tohoku, s-a concentrat pe un tip de ulei de muștar numit hexarafan, găsit în cantități mici în rădăcinile și rizomii plantei.

Este deja cunoscut ca având efecte antioxidante și antiinflamatorii asupra organismului, dar acum cercetătorii au analizat dacă compusul, deja cunoscut ca având efecte antioxidante și antiinflamatorii asupra organismului, are un impact pozitiv asupra funcției cognitive pentru adulții sănătoși cu vârsta de 60 de ani și peste, scrie JapanTimes.

În total, 72 de adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 60 și 80 de ani au fost împărțiți în două grupuri pentru cercetare, unul a luat 0,8 miligrame de hexarafan ca supliment zilnic – echivalentul a 5 grame de wasabi – timp de 12 săptămâni, în timp ce celuilalt i s-a administrat un placebo.

Testele cognitive post-probă au arătat că grupul care a luat supliment a arătat o îmbunătățire semnificativă a memoriei episodice și de lucru în comparație cu grupul placebo.

Îmbunătățirile cognitive au fost deosebit de evidente în ceea ce privește capacitatea lor de a procesa conversații scurte, de a efectua calcule simple și de a potrivi numele cu fețele.

Concluziile au fost publicate în ediția online din 30 octombrie a revistei europene „Nutrients”. Kinjirushi a declarat că analizează posibilitatea de a utiliza această descoperire pentru a dezvolta noi produse pentru îmbunătățirea memoriei.

„Cu o populație globală îmbătrânită, ne propunem să folosim beneficiile pentru sănătate ale wasabi pentru a spori speranța de viață sănătoasă și bunăstarea persoanelor în vârstă” – a spus oficialul companiei cu sediul în Nagoya.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol