16 octombrie 2021, 22:01

Tatăl unuia dintre tinerii morți la Clubul Colectiv, către politicieni: “Ce ați făcut 5 ani?”

Pe Eugen Iancu îl știm cu toții. Este tatăl tânărului Alexandru (22 de ani), mort în incendiul de la Clubul Colectiv. Este unul dintre cei care nu se consolează și duce lupta mai departe. Așa cum, probabil, ar trebui să o facem cu toții.

Într-o postare pe Facebook, Eugen Iancu se întreabă, prea puțin retoric, “Ce ați făcut 5 ani?”. Postarea sa este determinată de tragedia care a avut loc sâmbătă după-amiază la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Tragedie care s-a soldat cu moartea a zece pacienţi.

CITEȘTE AICI ARTICOLUL DESPRE TRAGEDIA DE LA PIATRA NEAMȚ

”De 5 ani le spun politicienilor şi medicilor că trebuie să schimbe sistemul medical. Le spun că de Colectiv nu vor scăpa nici peste 20 de ani. Iar ei, fie miniştri sau secretari de stat, manageri de spital sau profesori şefi de secţie, se uită la mine ca la un om cu o traumă care va dispărea în uitare, undeva. Au trecut 5 ani şi povestea se repetă, Colectiv este din nou cu noi. De ce se întâmplă asta? Simplu, pentru că toţi cred că la Colectiv a fost o întâmplare nefericită. Nu domnilor, Colectiv a fost rezultatul nepăsării, corupţiei, lipsei de asumare, lipsei de exerciţiu, lipsei prevenţiei, hoţiei, ticăloşiei voastre. Nu aţi schimbat nimic și iată, focul loveşte din nou, moartea îşi ia din nou tributul. Pe voi cine vă ia?”, a scris Eugen Iancu pe Facebook.

Tânărul Alexandru Iancu a murit la spitalul Sf. Ioan din Capitală la trei săptămâni după incendiul de la clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, din cauza infecţiilor nosocomiale.

Foto: Facebook Eugen Iancu/copyright Catalin Gradinariu

CINCI ANI: Nu am învăţat nimic din tragedia de la clubul Colectiv. Ce va fi, dacă va mai fi?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.