23 iunie 2022, 19:05

Teatrul Balșoi își anulează toate spectacolele internaționale

Reprezentanţii Teatrului Balşoi din Moscova au anunţat că au decis să anuleze turneul internaţional al acestei instituţii din stagiunea 2021-2022 din cauza pandemiei de coronavirus.

Toate turneele prevăzute pentru acest sezon au fost anulate până în martie 2022„, a declarat directorul teatrului moscovit, Vladimir Urin, cu ocazia prezentării noii stagiuni anuale.

În ceea ce priveşte primele turnee pe care le prevedem după aceea, nu ştim deocamdată dacă ele vor avea loc, pentru că apar tot mai multe voci care afirmă că ţările străine nu vor accepta cu adevărat vaccinurile noastre şi nu ne vor accepta (pe teritoriile lor, n.r.) dacă suntem imunizaţi cu un astfel de vaccin„, a precizat el.

În pofida anulării spectacolelor din străinătate, Teatrul Bolşoi va continua să monteze la Moscova mai multe producţii cu participare străină, precum opera „Ariodante” de Handel, regizată de americanul David Alden şi italianul Gianluca Capuano.

În program este și spectacolul „Lohengrin” de Wagner, realizat în cooperare cu Opera Metropolitan din New York, produs de canadianul Francois Girard şi regizat de germano-americanul Evan Rogister.

Foto: Moscow Times

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol