Nu, nu este vorba despre un studiu britanic – ce să facă savantul acasă fiind, decât studii, că este eficient! Este vorba de un studiu francez, bazat pe fapte clare. Telemunca te face mai eficient.
Telemunca face angajații mai eficienți, după cum reiese din studiul publicat în această lună de Institutul Sapiens și prezentat de Le Parisien. Potrivit grupului de reflecție, productivitatea angajaților care lucrează la distanță a crescut cu 22% în timpul episoadelor de închidere.
Conform calculelor efectuate de Institutul Sapiens, această eficiență a contribuit în special la păstrarea a peste 200 de miliarde de euro din PIB în 2020.
Telemunca te face mai eficient. Care este motivul
Motivele sunt numeroase. Printre acestea, o reducere a „distragerilor și perturbărilor”, potrivit autorilor, precum pauzele de cafea, prânzurile prelungite, întâlnirile multiple sau zgomotul din jur.
Timpul petrecut pe drum economisit s-a transformat și în timp de activitate sau timp de somn economisit, permițându-le angajaților să fie într-o formă mai bună.
Un alt element pozitiv: munca la distanță ar spori motivația și responsabilizarea angajaților. De asemenea, aceştia au o gestionare mai bună a timpului lor.
Autorii studiului cred, de asemenea, că telemunca ar face posibilă rezolvarea „numeroaselor disfuncții manageriale”, adesea o sursă de conflict sau absenteism.
Capcane
Atenție: telemunca nu este neapărat un panaceu. Dacă este impusă pe termen lung, fără urmărire, ar putea avea efectul opus. Provocând o pierdere de productivitate de până la 20%, avertizează autorii.
Mulți angajați, obosiți să fie ținuți departe de birou și de colegi, vorbesc despre un disconfort. Un sondaj Harris Interactive lansat luna trecută a indicat o creștere a sentimentelor de izolare, stres și anxietate în rândul celor care se află în telemuncă.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol