28 martie 2024, 10:54

Telepatia devine istorie. Cercetătorii au conectat creierele a trei persoane, capabile să își transmită gânduri în timp real

Neurologii a două unversități de prestigiu ale Statelor Unite ale Americii (Washington și Carnegie Mellon) au descoperit cu succes o nouă metodă prin care pot conecta creierele umane, asftel încât să fie capabile să își transmită gândurile. Aceast program poartă numele de BrainNet, iar prin indermediul lui trei persoane și-au conectat mințile  în timp real, asezând împreună piesele unui joc de Tetris.

Acest proces funcționează prin intermediul unei combinații de electroencefalograme (EEG), care poate înregistra impulsurile electrice ce indică activitatea creierului și a stimulării magnetice transcraniene (TMS), unde neuronii sunt stimulați folosind câmpuri magnetice.

Lăsând la o parte procesul destul de complicat, cercetătorii sunt de părere că BrainNet ar putea fi folosit pentru a conecta mai multe minți diferite, ba chiar și în mediul online.

Cu toate acestea, în afară de descoperirea unor modalități ciudate de comunicare, programul ar putea să ne învețe mai multe despre modul în care funcționează creierul uman, la un nivel mult mai profund.

„Prezentăm BrainNet, care după sursele noastre, este prima intrfață directă, non-invazivă, capabilă să concecteze două sau mai multe creiere, pentru rezolvarea unei probleme”, adaugă cercetătorii, potrivit sincealert.com

Interfața le permite celor trei subiecți să colaboreze și să rezolve o sarcină utilizând comunicarea directă cerebrală. Pentru a realiza acest lucru, oamenii care au participat la acest experiment, să urmărească o lumină LED-uri intermitente de pe ambele părți ale ecranului, unul care se aprinde la 15 Hz și celălat la 17 Hz, iar acest lucru produce semnale diferite în creier, care ar putea fi identificate de EEG.

„Rezultatele noastre ridică posibilitatea unei viitoare interfete asemănătoare cu BrainNet, care permit rezolvarea problemelor de cooperare dintre oameni”, mai adaugă neurologii, potrivit sincealert.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol