29 mai 2023, 19:07

TOP. Care este cea mai bună țară unde să lucrezi de acasă

Evident că există și un top al telemuncii. Și, o să vedeți, suntem și noi prezenți în el.  Mai jos vom vedea care este cea mai bună țară unde să lucrezi de acasă.

Ei bine, locul 1. O țară cu mult ler. Ați ghicit – Canada!

Canada a fost desemnată cea mai bună țară din lume pentru „munca de acasă” în 2021, datorită combinației sale de viteze rapide în bandă largă, a chiriilor relativ accesibile și a politicilor de viză prietenoase cu migranții, potrivit Evening Standard, citat Rador.

Marele Nord Alb este pe primul loc în liga mondială a destinațiilor pentru așa-numiții nomazi digitali, care au reușit să adopte tendința către munca la distanță cu normă întreagă, accelerată de pandemie.

Cămin al unuia dintre cele mai mari hub-uri tehnologice din lume, în timp ce Google și Mastercard doresc să deschidă noi birouri, (Canada) are reputația uneia dintre cele mai prietenoase țări din lume.

Canada are o populație sa formată din migranți (21,3%) iar în clasamentul  general „indicele fericirii mondiale” are  7,23.

Angajaţii britanici care speră să fugă la soare pot fi ușor dezamăgiți să afle că Marea Britanie se află pe locul 2, în principal datorită faptului că atrage europenii și are un preț mediu pentru un apartament mic.

Locul 3

Comentariile de mai sus aparțin cu siguranță celor de la Evening Standard, care nu au fost în Rahova sau Berceni să vadă ce e aia chirie mică. Ați chicit – după Canada și UK, România e următoarea pe listă.

Costul de trai ieftin din România și costurile de bandă largă o plasează pe locul 3, graţie şi influenței sale crescânde de centru tehnologic pentru Europa Centrală și de Est, scrie Evening Standard.

Dacă veți consulta tabelul de mai jos veți vedea că ce „ne trage în sus” este viteza de Internet. Nicidecum indexul fericirii, destul de modest…

Care este cea mai bună țară unde să lucrezi de acasă?

Dar iată cum arată topul, în ansamblu

  1. Canada
  2. UK
  3. România
  4. Suedia
  5. Danemarca
  6. Franța
  7. Olanda
  8. Australia
  9. Elveția
  10. Germania

Cercetarea a fost realizată de Circleloop, care a afirmat: „În acest an, viața profesională a tuturor a fost dată peste cap, marea majoritate lucrează acum de acasă în viitorul previzibil. Dar cine a spus că munca de acasă trebuie să însemne că te afli în țara ta de origine?

Creșterea nevoii de a lucra de acasă a determinat o serie de țări să introducă vize de sezon de lucru, pentru a încuraja oamenii să vină în ele, pentru a explora lumea, în timp ce sunt se pot conecta în continuare la locul de muncă”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol