3 septembrie 2023, 4:38

Top modelul Iman critică obsesia „occidentală” pentru tinerețe: „În Africa, sărbătorim îmbătrânirea”

Are 67 de ani, iar în ianuarie a fost pe coperta revistei britanice Vogue, tocmai pentru că este întruchiparea naturaleții. La 67 de ani, fostul top model Iman abordează cu seninătate ideea de îmbătrânire și nu caută să își modifice aparența, pentru a avea un aer mai tineresc.

În plus, chiar asta explică în interviul acordat revistei britanice Vogue.

S-a retras din modelling în 1989 pentru a se concentra pe familia ei. Nu crede că ceilalți colegi ai ei pot ceda presiunii din industrie fără să treacă pe la chirurgul estetician. „O prietenă îmi spunea că a existat o creștere a numărului operațiilor estetice, totul pentru că oamenii se urmăreau unii pe alții la întâlnirile pe Zoom”, spune ea  în acest interviu. „Dacă ești îngrijorat din cauza asta, plasează camera astfel încât să fie înclinată în jos, pentru numele lui Dumnezeu!” , îi sfătuiește râzând văduva cântărețului David Bowie.

Modelul somalez asigură că obsesia pentru tinerețenu face parte din cultura ei. „Sunt din Africa, noi acolo sărbătorim îmbătrânirea”, continuă producătorul serialului Youtube Supreme Models, spunând că frica de îmbătrânire „este cu adevărat o mentalitate înrădăcinată în Occident” și că, în ceea ce o privește, a îmbătrâni nu a fost niciodată ”o problemă” pentru ea.

Iman își exprimase deja părerea despre relația ei cu trecerea timpului în coloanele revistei americane Harper’s Bazaar din 2018. Actrița Taraji P. Henson, care a realizat atunci interviul, a întrebat-o ce înseamnă pentru ea să „îmbătrânească grațios”, amintește Madame Figaro.  Fidelă stării ei de spirit dezinhibate, fondatoarea brandului Iman Cosmetics răspunsese  atunci: „Filozofic? Să nu-ți pese. Fizic? Să ai grijă de pielea ta.”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol