18 ianuarie 2022, 1:05

Tratamentele cu anticorpi, mai puțin eficiente contra Omicron? Ce spun cei de la Regeneron

Tratamentul cu anticorpi COVID-19 al Regeneron Pharmaceuticals și alte medicamente similare ar putea fi mai puțin eficiente împotriva noii variante a coronavirusului Omicron, a declarat compania.

Producătorul de medicamente a precizat că sunt în curs de desfășurare analize suplimentare pentru a confirma și cuantifica acest impact potențial folosind secvența reală a variantei Omicron.

Regeneron a explicat că mutațiile prezente la Omicron indică faptul că „este posibil să existe o activitate de neutralizare redusă a imunității induse de vaccin și a imunității aduse de anticorpii monoclonali”.

Analiza a inclus cocktailul de anticorpi REGEN-COV al Regeneron.

Cel mai prost moment. Medicamentele, abia aprobate de UE

Apariția noii tulpini pică prost pentru cei de la Regeneron Pharmaceuticals, dar și pentru celelalte companii care au dezvoltat medicamente cu anticorpi.

Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat abia pe 11 noiembrie două noi tratamente împotriva COVID-19 – Ronapreve (REGEN-COV, de la Regeneron  + Roche) și Regkirona (de la Celltrion). Ambele sunt medicamente pe bază de anticorpi monoclonali antivirali folosite în primele faze ale infecției.

Rivalii Eli Lilly (ce are un contract de achiziție cu UE) și Vir Biotechnology (al cărei produs este evaluat de EMA), care au dezvoltat, de asemenea, medicamente cu anticorpi COVID-19, nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru o reacție.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.