5 decembrie 2023, 17:33

Trupa Rammstein își menține popularitatea, în ciuda acuzațiilor de abuz sexual aduse vocalistului

Acuzațiile de abuz sexual aduse cântărețului Rammstein Till Lindemann nu afectează cifrele de vânzări ale trupei, deoarece șase dintre cele opt albume de studio ale lor se află în cele mai recente clasamente ale celor mai bine vândute 100 de albume din Germania și toate au înregistrat câștiguri semnificative.Mai multe femei au afirmat recent că au fost drogate şi încurajate să întreţină relaţii sexuale cu Lindemann, în vârstă de 60 de ani, la petrecerile organizate după concertele trupei. Justiţia germană a deschis o anchetă, relatează agenția de presă DPA.

Lindemann neagă, avocații îl apără

Lindemann a negat acuzaţiile, iar avocaţii săi le-au descris ca fiind „fără excepţie, neadevărate”.

Ministrul german al Culturii, Claudia Roth, a declarat joi că ancheta asupra lui Lindemann „subliniază faptul că aceste acuzaţii trebuie să fie luate în serios”.

Într-un interviu acordat cotidianului berlinez Tagesspiegel, Roth a cerut organizatorilor de concerte să ia măsuri pentru a asigura siguranţa fanilor.

„Aceste acuzaţii arată încă o dată cât de urgent este să se stabilească un cod de conduită pentru industria muzicală şi pentru industria culturală în general”, a declarat aceasta.

Scandalul a izbucnit atunci când o tânără irlandeză a afirmat pe reţelele de socializare că a fost drogată şi abordată de Lindemann la o petrecere în culise după un concert la Vilnius.

De atunci, mai multe mărturii similare au fost postate pe Twitter, Instagram şi YouTube.

Revolta provocată de aceste acuzaţii a dus la anularea tuturor petrecerilor organizate după concertele Rammstein de la Munchen (Germania) săptămâna trecută. De asemenea, vor fi anulate petrecerile de după spectacol la concertele trupei de la Berlin din luna iulie.

Succese pe linie

Cel mai recent album „Zeit” a trecut de pe locul 29 cu o săptămână înainte pe locul 10 în topurile oficiale germane publicate vineri de GfK Entertainment. Predecesorul său, „Rammstein”, a urcat la 20 de la 52, iar albumul din 2001 „Mutter” a urcat la 25 de la 61, informează agenția de presă DPA.

Alte trei albume ale trupei revin în topuri. „Reise, Reise” din 2004 este acum pe locul 55; Lansarea din 2009 „Liebe ist für alle da” a ajuns pe locul 57, iar primul album al lui Rammstein, „Herzeleid” din 1995, a ocupat locul 90. La rândul său, o melodie a grupului a revenit și în topurile single-urilor: „Sonne” , care se află pe locul 69.

„Pe rețelele de socializare, în special pe Instagram, Twitter și YouTube, mai multe femei au făcut acuzații grave împotriva clientului nostru”, se arată într-o declarație a avocatului lui Lindemann.

„S-a afirmat în mod repetat că femeile au fost drogate la concertele Rammstein cu ajutorul „picături knockout” sau alcool pentru a permite clientului nostru să facă sex cu ele. Aceste acuzații sunt, fără excepție, false”.

Bateristul trupei e șocat

Christoph Schneider, bateristul trupei germane de rock metal, a declarat că a fost „profund șocat” de acuzațiile aduse împotriva lui Lindemann. „Till s-a distanțat de noi în ultimii ani și și-a creat propria bulă. Cu oamenii lui, propriile sale petreceri, propriile sale proiecte. Asta m-a întristat cu siguranță.”

După cum a anunțat, după aflarea acestor fapte, Parchetul din Berlin a deschis o anchetă împotriva lui Lindemann. Deși prezumția de nevinovăție se aplică până la finalizarea anchetei, casa de discuri Universal Music Entertainment și-a suspendat temporar activitățile de marketing și promovare pentru Rammstein.

Universal Music a suspendat promovarea trupei

Universal Music a anunţat joi că a suspendat activităţile de marketing şi de promovare ale trupei germane.

„Acuzaţiile împotriva lui Till Lindemann ne-au şocat. Avem cel mai mare respect pentru femeile care au vorbit cu atâta curaj în public despre această chestiune”, a declarat casa de discuri într-un comunicat.

„Am suspendat toate activităţile de marketing şi de promovare a înregistrărilor trupei deocamdată”, a adăugat aceasta.

Sursa foto: Till Lindemann/Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol