5 septembrie 2023, 7:35

SUA. Truse gratuite pentru supradozaj cu droguri, la automate

În SUA au apărut distribuitoare automate care oferă doze de Narcan (naloxonă), un medicament care poate inversa rapid efectele unei supradoze de opioide. Decesele prin supradoză au crescut în timpul pandemiei de COVID în SUA, creând o a doua criză de sănătate publică. Peste 87.000 de americani au murit din cauza supradozelor de opioide în cele 12 luni analizate, care s-au încheiat în septembrie 2021, potrivit datelor federale.

Aparatele vor conține:

  • seringi sterile;
  • accesorii pentru sex sigur;
  • articole de toaletă.

 

Aparatele automate apar și în alte locuri, inclusiv în închisori, în cadrul unor programe pilot finanțate de guvern.

Anul trecut, Los Angeles a început să ofere Narcan persoanelor care părăseau închisoarea și de atunci a distribuit peste 34.000 de doze prin automate gratuite instalate la ieșirile din penitenciare. În Michigan, automatele Narcan au fost instalate în 15 comunități, mai ales la agențiile de dezintoxicare și la închisorile din stat. Alte state, inclusiv Indiana și Kentucky, au instalat automate Narcan.

Narcan, care poate fi inhalat sau injectat, acționează prin blocarea efectelor opiaceelor ​​asupra creierului, pentru a restabili respirația. Atunci când este administrat devreme, poate salva vieți, motiv pentru care ofițerii de poliție și salvatorii de urgeanță îl au mereu la ei.

Foto: Amy Davis/Baltimore Sun/Tribune News Service, Getty Images (via Axios)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol