13 august 2020, 2:11

Tu știai asta despre obiectele tale?

De-a lungul vieții deținem diverse obiecte despre care nu știm mai nimic și mai ales pe care nu știm să le folosim în scopul pentru care acestea au fost inventate inițial.

De exemplu te-ai gândit vreodată la ce ajută crestătura de pe fundul cănilor? Acestea ar fi fost făcute în mod special pentru utilizarea în mașina de spălat vase. De ce? Simplu, atunci când așezi cănile în mașina de spălat cu fundul în sus apa se scurge prin crestături.

Sticlele cu gâtul lung, nu au fost nici ele făcute așa la întâmplare. În acest caz s-a dorit ca băutura să nu se încălzească de la palmă, iar oamenii să le apuce de partea superioară.

Săgeata de lângă pictograma de realimentare a mașinilor a fost și ea creată cu un scop. Aceasta are rolul unui indicator care ne spune pe ce parte a mașinii se găsește rezervorul (un lucru bine de știut mai ales dacă nu suntem cu mașina personală).

Moțul sau Pomponul de la căciulă a fost creat în trecut special pentru căciulile marinarilor fancezi. Moțul fiind cusut pe căciulă în așa fel în cât marinarii să fie protejați de posibilele lovituri cu capul în tavanele joase ale corăbiilor, conform celor de la fasingur.info.

Sursă foto: emag.ro

Dungile pantalonilor clasici au și ei o povestioară, totul ar fi fost doar o întâmplare. Undeva prin secolul al XIX-lea fabricile de confecții lucrau în genral pentru export, așa că pentru a nu ocupa foarte mult spațiu hainele erau presate înainte de expediere. Astfel, se spune că au apărut dungile pe țesătură.

Sursă foto: cel.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.