14 aprilie 2024, 13:46

Turiştii, dar şi locuitorii din Giurgiu, vor avea posibilitatea de a se plimba cu vaporaşul pe Dunăre

Turiştii, dar şi locuitorii din Giurgiu, vor avea posibilitatea de a se plimba cu vaporaşul pe Dunăre, după ce autorităţile locale au investit fonduri europene pentru a achiziţiona o navă de pasageri. Aceasta are o capacitate de 28 de locuri, iar plimbările se vor putea face doar cu rezervare, relatează Radio România Actualități.

La interior pasagerii au parte de scaune confortabile, pe timpul rece este încălzire, iar pe timpul verii, aer condiționat, este destul de silențios, iar deplasarea lină, chiar dacă Dunărea este agitată.

Vaporașul, achiziționat prin fonduri europene, a fost recepționat în aprilie 2021, însă abia acum poate efectua, oficial, curse cu pasageri.

Cel mai greu a fost de găsit personal pentru vas. Posturile au fost scoase la concurs de mai multe ori, fără să se prezinte nimeni. Salariul mic, neatractiv, este principalul motiv pentru care nu au existat candidați, însă într-un final s-a reușit completarea echipajului, instruirea și calificarea acestuia pe posturi, scrie giurgiu-tribune.ro.

O cursă de o oră costă 30 de lei, iar traseul este FLAFG Giurgiu de la km.flv.490,5 Canalul Plantelor/493 Portul Giurgiu în amonte și retur, în aval și retur.

De asemenea se efectuează curse de agrement personalizate pe bază de contract de minim de 2 ore pe teritoriul FLAG Giurgiu de la km flv.526 și aval km/flv/452 și retur pentru turiști.

Prețul de închiriere pentru cursele de agrement personalizate de minim 2 ore este de 1120 lei și 40 de lei staționarea.

La Giurgiu nu a existat o tradiţie a plimbărilor cu vaporaşul pe Dunăre, deşi oraşul dispune de un port fluvial, desfăşurarea acestei activităţi de agrement fiind îngreunată de lipsa personalului navigant.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol