26 aprilie 2024, 16:32

UEFA va planta 50.000 de copaci în România. Ce cred ecologiștii

În vederea compensării emisiilor de carbon generate de fani și de organizatorii EURO 2020 în timpul deplasării spre meciuri, UEFA va investi în proiecte de energie regenerabilă. Forul conducător al fotbalului european a anunţat că va planta 600.000 de copaci în cele 12 ţări care vor găzdui Campionatul European de fotbal, conform unui comunicat emis de FRF.

UEFA va planta 50.000 de copaci în România. Sursă foto: ziare.com

50.000 copaci vor fi plantați în România

Arena Naţională va găzdui meciuri din grupa C a competiţiei, la 14 iunie 2020, 18 iunie 2020 şi 22 iunie 2020. De asemenea, în Bucureşti va fi organizat un meci din optimile de finală, la 29 iunie, potrivit stiripesurse. Astfel, UEFA urmează să planteze 50.000 de arbori în țara noastră.

Defrișări ilegale. Sursă: Realitatea

Fenomenul defrișărilor ilegale, răspândit în România

Greenpeace a atras atenția că România pierde 3 hectare de pădure pe oră. Organizația a monitorizat, pe baza datelor autorităţilor, defrişările ilegale în perioada 2013-2014, potrivit Gândul.

Ana Rădună, Asociația Cartier Aviației

Ana Rădună, Asociația Cartier Aviației

UEFA, apreciată pentru relația dezvolată cu ONG-urile

Ana Rădună, reprezentant al Asociației Cartier Aviației, apreciază modul în care UEFA sprijină mediul. „Trebuie știut că cei de la UEFA fac astfel de acțiuni constant. Apreciem că lucrează îndeaproape cu ONG-uri pentru a devolta strategii eficiente prin care să impacteze mediul într-un mod pozitiv cu fiecare activitate sportivă organizată. Le salutăm implicarea pe această cale și le mulțumim că sunt un exemplu. Credem că asta înseamnă să fii o organizație care sprijină activ mediul.”, spune ecologista.

Ioana Tache, Clean2Go

Ioana Tache, Clean2Go

„Plantarea copacilor este una dintre cele mai eficiente metode de a lupta împotriva schimbărilor climatice”

Ioana Tache, coordonatoare Clean2Go România, consideră că plantarea copacilor este una dintre cele mai eficiente metode de a proteja mediul. „Mă bucură faptul că din ce în ce mai multe asociații, organizații și corporații încep să investească în proiecte de mediu. Există multe studii care demonstrează că plantarea copacilor este una dintre cele mai eficiente metode de a lupta împotriva schimbărilor climatice, în special prin anularea efectelor poluării cu dioxid de carbon. Este de apreciat că o industrie mare, industria fotbalului, care are un impact incontestabil asupra mediului, a luat această decizie, însă mi-aș dori să văd și mai multe acțiuni de plantare locale și naționale sau mai mulți participanți la acțiunile deja existente.”, declară ecologista.

Surse fotografii cover foto: Timișoara Online|ziare.com|Identitatea|Digi 24


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE