25 iulie 2024, 19:55

Un Boeing 737 Max al Korean Air a avut probleme de presurizare la 8.000 de metri altitudine

Un avion de tip Boeing 737 Max al companiei aeriene Korean Air la bordul căruia se aflau 125 de persoane, a avut sâmbătă o pană la sistemul de presurizare și a coborât accelerat timp de 15 minute de la 8.200 metri altitudine, provocând panică în rândul pasagerilor, transmite News.ro, care citează postul francez BFM TV.

Şaptesprezece pasageri au fost preluaţi la aterizare de cadre medicale. Ei au suferit din cauza unor probleme de hiperventilare şi dureri la urechi din cauza schimbării presiunii în cabina avionului, dar nu au avut răni grave.

Avionul zbura pe ruta Incheon (Coreea de Sud) – la Taichung (Taiwan) și s-a întors din drum şi a aterizat fără pagube la Incheon.

Potrivit unei publicaţii sud-cooreene, mai mulți copii plângeau la bord atunci când masca de oxigen a căzut şi le era frică de faptul că avionul avea să atingă solul.

Duminică, pasagerii au luat alt avion către Taiwan.

Mai multe avioane tip Boeing 737 Max ale unor companii aeriene din toată lumea au avut probleme în ultimii doi ani, fapt care a dus la declanșarea unor inspecții generalizare la producătorul american de aeronave.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol