13 iunie 2021, 12:13

Un film despre viața celebrei savante, Marie Curie, va fi prezentat la finalul ultimei ediții a Festivalului de Film de la Toronto

Un film biografic despre cercetătoarea româncă premiată cu Nobel, Marie Curie, „Radioactive”, regizat de Marjane Satrapi, va închide ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Toronto, Canada, care se va desfășura în perioada 5 – 15 septembrie, potrivit Mediafax.

Pelicula reprezintă noua creație a regizoarei franceze de origine iraniană Marjane Satrapi, premiată de juriul Festivalului de la Cannes, în 2007, pentru lungmetrajul „Persepolis”. În acest film personajul principal, Marie Curie, singura savantă care a primit două premii Nobel în domenii ştiinţifice diferite, fizică (1903) şi chimie (1911), este interpretat de actrița Rosamund Pike.

Pe lângă acest film, în selecția de anul acesta a Festivalului de la Toronto au fost incluse, printre altele, și alte pelicule precum Joker, cu Joaquin Phoenix („Joker”, de Todd Philips), un film cu Tom Hanks – „A Beautiful Day in the Neighborhood”, de Marielle Heller -, dar şi unul despre striptease, cu Jennifer Lopez şi Cardi B, „Hustlers”, de Lorene Scafaria, potrivit Mediafax.

Acestora li se alătură și drama despre drepturi civile regizată de Daniel Cretton „Just Mercy”, cu Michael B. Jordan şi Jamie Foxx, filmul despre jurnalismul de investigaţie „The Laundromat”, de Steven Soderbergh, cu Meryl Streep, o saga despre divorţ, cu Adam Driver şi Scarlett Johansson, „Marriage Story”, de Noah Baumbach, dar şi biografia lui Judy Garland, „Judy”, cu Renee Zellweger în rolul celebrei artiste.

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto este recunoscut ca fiind cel mai mare eveniment de gen din America de Nord. În cadrul celei de-a 44 ediție vor fi decernate, în baza votului publicului, marele premiu pentru lungmetraj şi, printre altele, trofeul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Sursă Foto: News.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.