28 aprilie 2024, 15:59

Un fost doctor cardiolog poate fi o insprirație pentru cei care vor să trăiască nu doar mult, ci și bine

Un fost doctor cardiolog poate fi o insprirație pentru cei care vor să trăiască nu doar mult, ci și bine.  Iată cele 8 lucruri „non-negociabile” pe care le face:
1. O plimbare de dimineață. Se trezește la 5 (nu e musai să facem toți asta) și merge cel puțin 30 de minute, mai precis cel puțin 7.000 de pași. Asta e musai.
2. Exerciții. După plimbare, face niște întinderi și ceva pentru tonus muscular în acord cu starea, cu forma în care se află, fără să se extenueze.
3. Se conectează cu cei dragi pe mediile sociale, inclusiv peste mări și țări.
4. Scrie în blogul lui. „Blogul bunicului meu este un punct culminant al câtorva minute de scris pe parcursul mai multor ani. Este o bună reamintire a valorii acțiunilor mici și consistente.”, mărturisește nepotul acestuia, citat de cnbc.com. Nu trebuie să avem toți blog, dar un caiet în care să scriem câteva rânduri pe zi (!) nu ne costă mai nimic.
5. Creează artă. Cum nu toți nu suntem artiști, e foarte important să facem ceva creativ, de la a „mâzgăli” ceva la a coase, poate chiar a coace, a meșteri ceva, orice. Poate nu e rău să ne amintim de traforajele din școala generală sau de pirogravură.
6. Își face timp pentru noi hobby-uri. Puteți să vă apucați de grădinărit, puteți să învățați să cântați la un instrument (fie el și fluier), puteți începe să învățați o limbă străină etc.
7. Moțăie de câteva ori pe zi. „De obicei, își ia primul pui de somn de jumătate de oră dimineața și adesea adoarme din nou după-amiaza. Aceste pauze au contribuit major la longevitatea lui”, explică nepotul acestuia.
8. Mănâncă mese copioase. „Bunicul meu este incredibil de activ, dar are și o dragoste reală pentru plăcerile vieții, inclusiv să savureze carne roșie, brânzeturi și să bea vinuri fine”, spune nepotul, potrivit sursei citate.
În timp ce normele occidentale ar putea eticheta unele dintre alegerile sale alimentare ca fiind nesănătoase, bunăstarea lui excepțională la 95 de ani este o dovadă a faptului că mulți factori diferiți contribuie la longevitate, iar echilibrul este poate cel mai important.

Sursa foto: Mika Cribbs/CNBC


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol