26 mai 2020, 15:22

Un pas mare pentru micii producători. A fost deschis primul magazin de tip „aprozar“ din Bucureşti

Recent a fost deschis primul magazin de tip aprozar din București, dar și al doilea din țară, după „Brânzăria“ din Sibiu. La evenimentul de inaugurare a fost prezent și ministrul agriculturii, Petre Daea, care a ovaționat minute în șir atât produsele cât și pe cei responsabili pentru marea realizare.

Chiar dacă dimensiunile micului magazin nu depășesc cu mult mărimea unui chioșc, autoritățile anunță sus și tare că aici români vor găsi doar produse 100% românești, direct de la producător.

Câteva zeci de curioși au participat la deschiderea magazinului, bineînțeles, împreună cu Petre Daea, care a fost condus prin incintă de preşedintele Casei de Comerţ „Unirea“, Adrian Izvoranu, anunță Adevărul.ro.

„Sunt alături de oamenii care au muncit pentru binele ţării. Am deschis al doilea magazin al Casei de Comerţ «Unirea», reţea comercială care s-a concretizat. L-am deschis lângă Universitatea din Bucureşti, lângă studenţi, să mănânce produse româneşti.Este important să comercializăm ceea ce produc fermierii”, a declarat ministrul.

Magazinul „Casa Unirea” a fost construit în centrul Capitalei, în zona Univeristății, mai exact pe strada Biserica Enei, iar pe rafturi sunt așezate zeci de produse care mai de care mai interesante și mai gustoase venite de la producători, iar majoritatea au prețuri similare cu restul alimentelor din piețe sau supermarketuri.

Așadar, românii pot cumpăra, de exemplu, roșii de roşii de Vădăstriţa cu 5,49 lei kilogramul, castraveţi cu 3,99 lei, ceapă galbenă  cu 2,49 lei, în timp ce cei mai ieftini ardei costă 4,99 lei.

La raionul de fructe prețurile sunt următoarele un kilogram de mere golden costă în magazinul statului 3,99 lei, în timp ce strugurii albi ajung la 5,99 lei. Tot aici românii mai pot găsi și o varietate largă de brânzeturi, ale căror preţuri variază de la 11 lei pentru un kilogram de Urdă de Ibăneşti sau 14 lei kilogramul de brânză proaspătă de vacă până la 35,5 lei un kilogram de caşcaval, mai relatează Adevărul.ro.

Citește aici întregul articol.

Sursă Foto: stiridebuzau.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.