21 februarie 2020, 14:44

Un retailer american vrea să polenizeze flori cu albine-robot

Tehnologia se dezvoltă într-un ritm atât de rapid încât până şi albinele şi-ar putea pierde slujbele. Compania americană de retail Walmart a pantentat o invenţie destul de interesantă, un fel de albine robot care vor avea rolul să polenieze florile în zonele în care albinele „tradiţionale” nu fac faţă, potrivit weforum.org.

sursa: u-f.ru

Albinele robot vor funcţiona cu ajutorul unor camere extrem de mici şi a unor senzori, pentru a pitea naviga în mod facil printre diversele culturi de flori. Acestea for fi autonome şi vor putea poleniza în acelaşi mod şi la fel de eficient precum o fac albinele în ziua de azi. Înregistrarea invenţiei poate fi privită ca o surpriză din partea Walmart, care este un lanţ de supermarket-uri.

Un lucru şi mai ciudat este dat de faptul că Walmart nu se află la prima înregistrare a unei invenţii din domeniul agriculturii. Compania a patentat şi o idee de drone zburătoare autonome care pot monitoriza diversele culturi şi care pot chiar să le şi stropească. Încorporarea roboţilor autonomi în agricultură ar putea reduce semnificativ costurile industriei.

sursa: tentulogo.com

Reprezentanţii companiei nu au comentat încă despre direcţia în care va merge Walmart, odată cu patentarea noilor idei, totul lăsând loc de interpretare. Este posibil ca reatailerul american să dorească să vândă produse crescute în propriile ferme, iar automatizarea acestora ar reprezenta un mod foarte bun de a economisi fonduri importante.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.