4 decembrie 2021, 3:00

Un tablou realizat de Picasso în valoare de 1 milion de euro, câștigat la o tombolă

În urma unei tombole caritabile organizată în Franţa, o italiancă a câștigat un tablou de Picasso în valoare de 1 milion de euro.

Casa de licitații Christie din Paris a organizat un joc caritabil pentru a folosi banii strânşi în beneficiul unor proiecte pentru apă din Africa. Evenimentul a fost amânat de două ori, mai întâi pentru a se vinde mai multe bilete, apoi din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus, arată libertatea.ro.

În cadrul licitației s-au strâns 5,1 milioane de euro prin vânzarea a 51.000 de bilete de tombolă la 100 de euro fiecare participant.

Câştigătoarea care a obținut tabloul realizat de Pablo Picasso, în valoare de aproximativ un milion de euro, primise biletul cadou. Pictura se numeşte Nature Morte şi a fost realizată în 1921. Este o lucrare de artă relativ mică, 23 cm pe 46 cm, realizată în ulei, care arată un pahar de absint și un ziar pe o masă.

Organizatorii au transmis că suma de 4,2 milioane euro va fi destinată proiectelor de apă curată în școli și sate din Madagascar, Maroc și Camerun.

sursa foto: bbc.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.