5 martie 2024, 17:09

Un turc de 82 de ani stă în „carantină voluntară” de trei ani

Deși carantina instituită pe fondul pandemiei de COVID-19 s-a încheiat cu mult timp în urmă, un bărbat de 82 de ani care locuiește singur într-o casă din provincia turcească Trabzon se menține în „carantină voluntară” de trei ani, izolându-se fără a accepta vizitatori.

İsmail Hacıfettahoğlu, care și-a pierdut soția în urmă cu 15 ani, din cauza unui cancer, susține că s-a învățat să trăiască singur în locuința sa de la țară și nu merge la piață sau la magazin și nici nu primește vizitatori, scrie hurriyetdailynews.com.

Singurul care îl vizitează pe bătrân este fiul său, dar și acesta respectă cu strictețe regulile de igienă și de distanțare pe care i le-a impus tatăl său.

Bătrânul, care a fost vaccinat de autoritățile sanitare care s-au deplasat la domiciliul său, își petrece timpul având grijă de găini, albine și porumbei.

”Nu mă plictisesc deloc. Viața la țară e foarte frumoasă. Locuiesc în sat, pentru că mi-e frică de virus. Am văzut că unii nu se tem de virus. Toată lumea ar trebui să fie atentă la sănătate. Au fost oameni care au murit pentru că nu au fost atenți. Dacă ar fi fost atenți la sănătatea lor, nu ar fi luat virusul și nu ar fi murit”, spune acesta.

Sursa foto: hurriyetdailynews.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol