2 martie 2024, 11:59

Ura, încă un stadion! Dar de ce într-un oraș unde oricum se renovează altul și are o singură echipă în Lliga 1, și aia la retrogradare?

Construirea unui stadion este un lucru pozitiv. Sau…NU!

Guvernul României a aprobat construirea unui stadion cu peste 12.000 de locuri la Târgovişte. Noua arenă va costa aproximativ 70 de milioane de euro, din care 65 de milioane de euro vor veni din partea Companiei Naționale de Investiții. Restul, din surse locale.

Stadionul va avea pistă de atletism și peste 400 de locuri de parcare.

Problema este însă alta.

La Târgoviște în acest moment primăria tocmai lucrează (și tot lucrează) la reabilitarea stadionului vechi. Evident că lucrările sunt în întârziere (stadionul trebuia să fie gata din mai 2020), iar costurile au crescut de la 5 la 11 milioane de euro.

O  “coincidență” interesantă din trecut. Echipa de fotbal Chindia Târgoviște a promovat în Liga 1 în chiar anul și luna în care stadionul a intrat în reabilitare (și nu a apucat să joace un minut pe stadionul propriu în prima ligă).

În fine, dacă este să vorbim de Chindia, ea nu se prea simte bine în acest moment, pentru că se află pe loc retrogradabil în Play Out.

În acest moment orașul nu are alte echipe în alte eșaloane, Chindia este singura echipă de fotbal din Târgoviște.

FCM Târgoviște s-a desființat în 2015.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol