10 august 2020, 0:07

Vaccinare gratuită anti-HPV, demarată de autorități. Cine are prioritate

Ministerul Sănătății a început să distribuie primele doze gratuite de vaccin anti-hpv, întrucât încă de anul trecut a fost încheiat un acord pe patru ani cu furnizorii.

Peste 20.000 de doze de vaccin hpv au fost administrate în țară de către Ministerul Sănătății, iar curând vor fi administrate în cabinetele medicilor de familie. Începând cu această lună, fetele cu vărste cuprinse între 12-14 ani, pentru care părinții au solicitat vaccinarea în urmă cu câțiva ani, vor primi acest tratament preventiv gratuit. În plus, de acest tratament pot beneficia toate domnișoarele, nu doar persoanele care au trecut de această vârstă sau care nu au solicitat în avans vaccinarea, spune europafm.ro.

Hpv zis și Virusul Papilloma Uman este o infecție ce poate duce la cancerul de colon uterin, iar vaccinarea este recomandată pentru a preveni apariția acestei afecțiuni.

„Cancerul de col uterin este o boală care poate ucide şi prin ignoranţă, dar este și un tip de cancer care poate fi prevenit scutind astfel femeile de suferinţe fizice şi psihice imense. Vaccinarea, alături de screening poate reduce povara generată de cancerul de col uterin. Ministerul Sănătăţii are datoria de a proteja prin orice mijloace sănătatea publică”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății, conform digi24.ro.

 

Sursă foto: romanialibera.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.