18 mai 2021, 19:43

VIDEO: Manuel Cîmpean, despre sănătate, nutriție și sport: „Puțin e mult mai mult decât deloc”

Nutriția și Fitnessul sunt două activități care merg de cele mai multe ori mână în mână, iar dovada vie este chiar Manuel Cîmpean, unul dintre puținii oameni care a reușit să transforme dezavantajele vieții agitate de la oraș într-un stil de viață sănătos. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro, acesta a vorbit atât despre experiențele lui de viață, cât și despre pașii pe care o persoană ar trebui să îi facă în încercarea de a schimba modul de a trăi într-o notă pozitivă.

Pasiunea pentru fitness a descoperit-o într-un moment de cumpănă. Din cazua unei probleme la spate, acesta a fost nevoit să abandoneze mai multe activități care îi făceau plăcere, printre care și artele marțiale. Nevrând, touși, să renunțe complet la sport, Manuel Cîmpean a ajuns să practice ceea ce va deveni una dintre pasiunile sale – fitness-ul.

„În urmă cu opt ani am descoperit cu stupoare că am o problemă la coloana vertebrală care mă invalida, lucrurile nu mergeau deloc spre bine. Atunci am descoperit faptul că trebuia schimbat ceva în modul în care făceam eu sport și am început un program diferit față de ceea ce făceam eu până atunci, m-am redescoperit. Am început să lucrez mult mai mult cu propriul meu corp, am renunțat la exercițiile de forță. Am în spate o experiență și în ceea ce privește artele marțiale, am renunțat și la acestea”, a menționat acestea.

Specialistul în fitness și nutriție spune că în procesul de slăbire, nu sunt importante doar kilogramele pierdute, ci și starea de bine. „Lucrurile nu stau chiar așa. Kilograme pierdute sau nu, dacă arătăm mai bine, dacă ne simțim mai bine eu cred că este mult mai important decât restul. Am avut într-adevăr o persoană care se situa la undeva la 130 de kilograme. M-a interesat nu doar rezultatul notabil, greutate, perimetre, ci m-a interesat starea de bine a persoanei respective”, a mai povestit Manuel Cîmpean.

Întrebat ce sfaturi le-ar da persoanelor care lucrează într-un mediu static, acesta spune că „trebuie să privim lucrurile simplu”. Regularitatea și frecvența meselor este sugestia principală a lui Manuel Cîmpean, atunci când vine vorba despre persoanele interesate să mai piardă din kilograme. Mai mult decât atât, acesta a reușit să transforme „dezavantajul” muncii în corporație într-un plus.

„Lucrul acesta pe care nu îl poți transforma într-o corporație, programul fix, l-am transformat într-un avantaj pentru mine. Al doilea lucru, biroul meu este la etajul zece, foarte mulți corporatiști lucrează în clădiri înalte. Eu am înțeles, tot în ideea de a mă adapta mediului în care lucrez, că pot profita și de lucrul acesta pentru a face puțină mișcare. Și anume, mi-am propus ca cel puțin o dată pe zi să urc și să cobor fără lift. Am transmis asta și colegilor mei. Unii au început deja să o facă și se simt mult mai bine. Pare puțin, dar există o vorbă după care eu mă ghidez, e o vorbă a unui antic, Confucius se numește și spune că „puțin e mult mai mult decât deloc”. Și în materie de transformare a corpului și în materie de transformare a stării de sănătate, e după părerea mea esențial să fac pași mici, dar în direcția bună. Pașii mari, în alimentație, în sport, salturile, deseori sunt fatale”, a mai menționat Manuel Cîmpean, specialist în nutriție și fitness.

Urmăriți în cele ce urmează un material video semnat Edițiadedimineață.ro.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.