19 iunie 2022, 18:18

Vine apocalipsa! Ce semnal de alarmă trag cercetătorii în privința insectelor

Apocalipsa insectelor se apropie. Oamenii de știință trag un semnal de alarmă asupra numărului de insecte care este în scădere rapidă iar 41% din speciile de erori se confruntă cu dispariția.

Un profesor de biologie de la Universitatea din Sussex din Marea Britanie, Dave Goulson, susține că trei sferturi din culturile noastre depind de polenizatorii de insecte, iar multe culturi vor dispărea, cum ar fi căpșunile. Semnalul de alarmă este de a reduce pesticidele dar și de a face agricultura mai prietenoasă cu animalele sălbatice, informează cnn.com

În Sichuan, China, fermierii polenizează pomii cu mână. Utilizarea intensă a pesticidelor înseamnă că fermierii trebuie să facă munca albinelor, deși polenizarea manuală crește, de asemenea, productivitatea și permite polenizarea încrucișată.

În Germania și în Puerto Rico au fost raportate colaps în populațiile de buburuze. Și o revizuire științifică globală publicată la începutul acestui an a estimat că, în medie, numărul insectelor este în scădere cu 2,5% în fiecare an, cu peste 40% din speciile de insecte amenințate cu dispariția.

În America de Nord, cinci specii de buburuze au suferit scăderi masive în ultimii 25 de ani, una dintre ele, pălăria lui Franklin, dispărând. În Ohio, populația de fluturi a scăzut cu o treime.

În raport se sugerează o serie de lucruri pe care oamenii le pot face pentru a ajuta populațiile de insecte:

* Cosește-ți gazonul mai rar. Ai grijă de păpădia – care sunt minunate pentru albine – iar flori sălbatice lăsați-le să crească.

* Cultiva plante care atrag polenizatorii precum albinele și fluturii.
* Săpați un iaz și urmăriți cum vin libelulele și alte insecte.
* Îndemnați autoritățile locale să planteze copaci autohtoni care înfloresc pe străzi și parcuri.
* Evitați utilizarea pesticidelor și încurajați autoritățile să facă același lucru.

sursa foto: bs31100.info


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol