5 decembrie 2021, 16:34

Vrei să ai mai multă energie? Iată câteva trucuri

Stilul de viață, activitățile de zi cu zi sau stresul sunt doar câteva cauze ale oboselii. Din această cauză, cercetătorii au găsit unele modalități prin care să ne putem reface nivelurile de energie.

Co-fondatorul Revie, John Nolan-Neylan, a explicat cum putem depăși oboseală, anul acesta având o presiune masivă asupra nivelului de energie al tuturor – fie că e vorba mental, fizic sau financiar.

„Acum este mai important ca niciodată să nu ne lăsăm deoparte și să facem tot ce putea pentru a trece prin momentele grele la care suntem încercați”, a spus el, potrivit sciencetimes.com

Iată câteva trucuri care ne pot ajuta:

Ceaiul verde

Ceaiul verde nu conține atât de multă cafeină precum cafeaua. Cu toate acestea, datorită prezenței unui aminoacid cunoscut sub numele de L-teanină, ceaiul devine eficient în scăderea oboselii și creșterea vigilenței. Ceaiul verde nu numai că va scădea nivelul de stres, dar poate contribui și la îmbunătățirea calității somnului.

Ginseng

S-a dovedit științific că produsele pe bază de ginseng stimulează creșterea energiei. Cercetătorii spun că ginsengul poate îmbunătăți semnificativ starea de bine și s-a dovedit că ajută la combaterea oboselii. Ginsengul susține și echilibrează hormonii stresului, neurotransmițătorii și alte substanțe chimice eliberate de corpul uman.

Mâncarea cu un nivel de glicemie redus

Consumul de alimente cu un indice glicemic scăzut ale căror zaharuri sunt absorbite încet poate ajuta la prevenirea stărilor de moleșeală care apar după consumul de zaharuri sau amidon procesat, acestea fiind absorbite rapid. Alimentele cu indice de glicemie scăzut conțin grâu integral, legume bogate în fibre, migdale și uleiuri echilibrate precum uleiul de măsline. Dietele bogate în carbohidrați, în general, au cel mai puternic indice glicemic.

Kiwi

Kiwi-ul este gustos, sănătos și un stimulent al nivelului de energie. Cercetătorii spun că creșterea aportului de magneziu poate ajuta la creșterea semnificativă a nivelului de energie. Potrivit Universității din Otago, consumul a două fructe de kiwi pe zi poate îmbunătăți starea de spirit și crește nivelul de energie.

Sursă foto: planteea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.