20 mai 2024, 5:15

Vrei să locuiești pe Lună? Agenţia Spaţială Europeană ar putea găsi soluția

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) ar putea găsi soluția pentru ca Luna să fie locuită. Două elemente sunt necesare pentru supravieţuirea oamenilor pe Lună, aerul respirabil şi combustibilul de rachetă.

Aceștia au creat o fabrică în Olanda în interiorul căreia ar urma să fie transformat praful lunar în oxigen, ce va putea fi folosit pentru combustibil şi crearea unui mediu respirabil pe satelitul natural al Pământului. Tehnica folosită obţine cantităţile mari de oxigen din regolit (stratul pietros care acoperă suprafaţa Lunii) prin electroliza sării care supraîncălzeşte praful şi transportă oxigenul de-a lungul sării, până când acesta este adunat într-un anod.

Proces a fost deja folosit pentru realizarea unor metale şi aliaje, dar Agenția i-a adus câteva modificări pentru a se asigura că oxigenul poate fi măsurat. Acest proces ar putea construi drumul pentru explorarea Lunii prin producerea de aliaje utile pentru construirea spaţiilor de locuit sau pentru a reparea vehiculelor, prezintă engadget.com.

Oamenii de știință ar trebui să determine ce aliaje ar fi cele mai utile pe suprafaţa Lunii. O instalație de testare ar trebui să fie gata în mijlocul anilor 2020.

Sursa foto: agora.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol