10 decembrie 2023, 16:49

Vreți să descoperiți nenumărate posibile variante ale viitorului? Vizitați Futurium, în Berlin

Berlinul este, fară îndoială, un oraș care oferă o gamă foarte largă de activități culturale. Și, dacă se întâmplă să ajungeți în capitala  Germaniei, reprezentanța diplomatică a Berlinului la București are o propunere inedită pentru dumneavoastră: explorați viitorul la muzeul Futurium din Berlin, a cărui activitate aduce alături știința, tehnologia, societatea, politica, și imaginează posibile forme, scenarii ale viitorului umanității, urmărind să răspundă la întrebarea „Cum dorim să trăim?”.

Aici puteți să descoperiți nenumărate posibile variante ale viitorului în cadrul unor expoziții, să participați la discuții deschise în Forum și chiar să dați frâu liber propriilor idei în Laboratorul Futurium, arată ambasada Germaniei, într-o postare în pagina sa de Facebook.

Tururi ghidate și workshopuri sunt disponibile pentru grupuri sau școli și se potrivesc tuturor nivelurilor de învățământ. Gândită încă din proiect pentru a fi utilizată dominant ca loc public deschis, ca spațiu pentru o varietate de prezentări, misiunea funcțională a Futurium-ului este aceea de platformă. Spațiul său încurajează și promovează dialogul dintre cercetare, dezvoltare și cetățeni.

Structura interioară a ansamblului este împărțită în trei mari sfere – Laboratorul „Futurium” din nivelul subteran, „Forumul” – alcătuit dintr-o înlănțuire de spații amplasate la parter. Expoziția permanentă se află la etajul superior și se numește „Cloud”. O pasarelă publică amplasată pe acoperișul ansamblului, cu vedere spre oraș și spre zonele fotovoltaice mari, se numește aproape romantic Skywalk.

Așa că nu ratați ocazia de a descoperi viitorul!

Sursa foto: picture alliance/dpa | Paul Zinken


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol