19 ianuarie 2021, 21:12

VW Automobil electric ieftin, cât mai repede. Small BEV ar trebui să fie sub 25.000 de euro

Un automobil electric mare cam cât un Golf sau cât un Polo, cu ceva autonomie și un cost decent este visul oricărui german. Care, evident, ia în calcul protejarea mediului. Tocmai de aceea VW are de gând să marșeze puternic în viitor pe această foarte populară direcție. VW vrea un automobil electric ieftin, în cel mai scurt timp.

Constructorul auto german Volkswagen a decis să urgenteze dezvoltarea unui mic automobil electric de masă. Totul, în avanpremiera unor norme mai dure de mediu care vor veni.

VW Automobil electric ieftin, cât mai repede

Proiectul se numește „Small BEV (Battery Electric Vehicle)”, adică o mașină electrică…mică. Inginerii de la VW se grăbesc să pună la punct un automobil complet electric de mărimea unui Polo, care ar urma să coste undeva între 20.000 şi 25.000 de euro.

Aceasta înseamnă că va fi mai ieftin decât modelul electric Volkswagen ID.3, care a fost lansat pe piaţă în luna septembrie și care are în România un preț de pornire de 33.800 de euro.

Volkswagen nu a oferit alte detalii cu privire la modul în care ar putea arăta viitorul automobil electric de masă, când ar putea fi lansat şi unde ar putea fi construit. Vorbim așadar doar de o intenție, dar care ar aduce compania într-o zonă în care se simte cel mai bine. Cea a automobilelor populare, ieftine.

Grupul auto german estimează că noile ţinte de emisii mai stricte ale Uniunii Europene îl vor forţa să crească proporţia ocupată de vehiculele hibride şi electrice în vânzările sale totale de autoturisme în Europa până la 60% în 2030, de la o ţintă anterioară de 40%.

Citește și

Pandemia dă peste cap piața auto. Ce mașină ar cumpăra românii?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.