5 septembrie 2023, 9:19

Wizz Air explică anulările zborurilor din ultima vreme și anunță alte anulări

Reprezentanţii companiei Wizz Air susţin că aceasta a fost nevoită să anuleze unele curse în urma unor „perturbări neprevăzute”, precum greve, condiţii meteo şi probleme în aprovizionarea cu piese, „dar niciodată până la nouă zboruri pe zi”.

„Ca urmare a unor perturbări neprevăzute, cauzate de factori care deseori sunt în afara controlului companiei aeriene, cum ar fi grevele controlorilor de trafic aerian și personalului din aeroporturi, condițiile meteorologice și provocările din lanțul de aprovizionare cu piese, Wizz Air a fost nevoită să anuleze unele dintre zborurile sale, dar niciodată până la nouă zboruri pe zi, așa cum a fost afirmat în mass-media.”, a transmis marți compania Wizz Air.

Compania aeriană a luat măsuri substanțiale pentru a contracara aceste probleme, printre care se numără creșterea disponibilității aeronavelor, adăugarea unor aeronave suplimentare de rezervă și ajustarea programului echipajelor pentru a permite un interval de timp mai mare între zboruri, cu scopul de a spori flexibilitatea operațiunilor, se mai arată în comunicatul de presă.

Compania aeriană a mărit numărul agenților care vorbesc limba română în centrele sale telefonice, a introdus soluții digitale și a mărit numărul furnizorilor care oferă cazare pentru a ușura selectarea hotelurilor pentru pasageri în timpul unei perturbări. Aceste eforturi au dus la operarea cu succes a 99,12% dintre zborurile din România în perioada ianuarie-iulie 2023, comparativ cu 98,73% în aceeași perioadă din 2022. Compania aeriană depune în mod activ eforturi pentru a reduce întârzierile și anulările imprevizibile, care ar putea perturba planurile de călătorie ale pasagerilor”, au declarat reprezentanții companiei aeriene.

Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, a declarat sâmbătă că Wizz Air trebuie să pună în aplicare legislaţia în materie.

„I-am înştiinţat oficial pe reprezentanţii Wizz Air că am informat Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (acest organism fiind şi cel care a licenţiat compania aeriană) pentru a pune cu celeritate în aplicare legislaţia în materie, având în vedere că Wizz Air a anulat 9 curse într-o zi din motive tehnice. Am cerut de urgenţă conducerii Wizz Air un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate din motive tehnice şi să asigure coerenţa curselor aeriene, rezolvând şi problema personalului navigant care lucrează peste limita de timp permisă”, a declarat Mîndrescu.

UPDATE

Wizz Air anunță că anulează mai multe zboruri, din cauza unor verificări la motoare. Pasagerii afectați vor putea solicita reprogramarea, rambursarea totală sau rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare.

Wizz Air precizează că a fost nevoită să ia această decizie din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, ceea ce a dus la anularea unor zboruri în anumite zile, între unele destinații. Compania nu precizează numărul zborurilor afectate și nici destinațiile acestora.

Pasagerilor de pe zborurile afectate li se va oferi un program alternativ de zbor, opțiunea rambursării complete prin metoda inițială de plată sau rambursarea a 120% din tariful inițial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare. În cazul în care o rezervare a fost efectuată printr-o agenție de turism, fie ea și online, compania aeriană le recomandă pasagerilor să contacteze agenția care deține rezervarea, pentru a face modificările necesare. Wizz Air recomandă, de asemenea, verificarea folder-ului de spam în privința e-mailurilor referitoare la posibilele modificări de program”, informează compania.

Wizz Air mai transmite că își cere scuze pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neplanificat, ”aflat în afara controlului nostru, însă siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol