27 februarie 2024, 21:02

Yoga – călătoria sufletului uman de la creație la fericirea absolută

Fiind considerată, la început, un alt tip de sport, unul ceva mai extravagant, iată că Yoga a devenit, între timp, parte importantă din stilul de viață al multora dintre noi, câștigând tot mai mulți adepți.

Pentru a afla mai multe detalii despre această practică inovatoare și bine primită în rândul românilor, am luat legătura cu Veronica Constantinescu, profesoară de yoga, tehnician nutriționist și fondatoare Nirvana Yoga România

Sursa revistatango.ro

Ce semnifică practica de Nirvana Yoga?

Veronica Constantinescu: Ce se înțelege acum, cel puțin în Vest și în foarte multe părți din India despre ce înseamnă Yoga, este un lucru foarte diferit despre esența Yoga într-adevăr. Sunt foarte multe tipuri de Yoga pentru că de-a lungul timpului practica asta a fost preluată de foarte multe persoane care au interpretat-o fiecare după nivelul lor de percepție, după interesele pe care le-au avut.

Sursa yogvit.yoga

Yoga înseamnă contopirea sufletului individual cu energia universală sau cu Dumnezeu. Din acest lucru, Yoga a fost transformată într-o practică de fitness, a fost cumva convertită de cei din Vest într-un mod în care oamenii din vest să poată să o înțeleagă. Nu spun că toată Yoga care se face în India este Yoga deoarece și acolo majoritatea tipurilor de Yoga au această lipsă a componenței spirituale.

Care sunt beneficiile aduse cursanților yoghini?

Yoga este o unealtă de dezvoltare personală, la nivel spiritual. În Nirvana Yoga, transformarea unei persoane se face prin practica de asane, prin meditație de mantre în urma cărora cursanții primesc energie în suflet, în corpul energetic și în corpul fizic.

Sursa facebook.com

Această practici ajută la creșterea nivelului de energie individual și astfel ajungi să ai conștientizări de sine, putere de percepție mai mare, un intelect mai ascuțit, mai multă empatie și mai multă claritate. Trezesc niște calități umane care sunt extrem de necesare oricărei persoane care vrea să facă față lumii în care trăim.

Yoga este o călătorie a sufletului uman de la creație pană la Nirvana.

Poți deveni conștient de această călătorie prin practicarea ei. Pe de altă parte, tonifierea fizică se întâmplă automat deoarece prin practicarea exercițiilor dinamice, corpul fizic ajunge la forma optimă. Cu toate astea, Yoga este în primul rând o practică pentru suflet și pentru minte.

Yoga nu este rezervată doar pentru unele persoane, yoga nu este despre a fi îmbrăcat în haine mulate și a sta în poziții întortocheate sau contorsioniste. A fi yoghin nu înseamnă a fi circar, nu însemnă că trebuie să stai în tot felul de unghiuri ascuțite. Yoga are de a face cu capacitatea interioară, reziliența mentală, cu capacitățile sufletului și posibilitatea de a manifesta aceste caracteristici extraordinare în exterior.

Neavând contact direct cu adevărații yoghini, credem că toată lumea care practică Yoga este un yoghi. Asta nu este adevărat. Yoghini sunt doar oamenii care au un nivel spiritual foarte înalt, restul sunt practicanți sau cursanți de yoga.

Ce reprezintă conceptul de yoga pe apă?

Sursa incredibilia.ro

Presupun că reprezintă modalitatea unor oameni de a face bani. Cred că acesta este motivul pentru care tot apar trenduri noi. Yoga pe apă este o modalitate de fitness, care a împrumutat numele de yoga pentru că Yoga este acum ceva care se vinde. Astfel, au împrumutat acest cuvând și l-au pus în fața unei activități de fitness.

Evident că nu este Yoga, nu are nici o treabă cu esența Yoga, ci pur și simplu este o metodă de marketing. Poate că are anumite beneficii la nivel fizic, precum tonifierea, însă nu este o practică specifică yoghinilor. Yoga este o practică spirituală, nu are de a face cu ceea ce semnifică Yoga pe apă.

Cum credeți că va evolua practica yoga în următorii ani?

Va evolua în mod pozitiv. În momentul de față, din ce în ce mai mulți oameni practică yoga pentru că stresul, gândurile negative, instabilitatea emoțională, anxietatea, depresia sunt niște boli ale secolului al XXI-lea care nu pot fi vindecate prin medicină.

Sursa facebook.com

După ce vor încerca prin diferite metode, oamenii vor înțelege treptat că yoga este o oportunitate pentru ei să își găsească echilibrul interior. Toată lumea își dorește pace internă și fericire. Toți vrem să ne înțelegem scopul vieții, să conștientizăm la un moment dat cine suntem.

Treptat, prin toate schimbările care se fac la nivel energetic, oamenii vor deveni din ce în ce mai conștienți de această căutare și își vor da seama că yoga este modalitatea prin care pot ajunge acolo unde își doresc.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol