19 mai 2022, 23:58

Un zbor Miami-Londra a făcut drum întors pentru un refuz de a purta mască

La bord nu erau decât 129 de pasageri și 14 membri ai echipajului. Unul s-a trezit că vrea să fie zmeu. Și zmeii zboară cu avionul, nu? Ei bine, uite că nu. Că avionul poate să facă și cale-ntoarsă din cauza zmeilor.

Un avion al companiei American Airlines care zbura de la Miami (Statele Unite) spre Londra (Marea Britanie) a făcut drum întors joi la jumătatea distanţei, după ce o pasageră a refuzat să poarte mască. Anunțul a fost făcut chiar de compania aeriană, într-un comunicat, relatează agerpres.ro.

Boeingul 777 a fost întâmpinat la întoarcerea în Florida de poliţia din Miami.

La rândul său, American Airlines a precizat că pasagera implicată în acest incident a fost trecută pe „lista internă de refuz” a companiei, „în aşteptarea unei anchete mai aprofundate”.

Autoritatea de reglementare a aviaţiei civile din SUA (FAA) a declarat în ianuarie 2021 o politică de toleranţă zero pentru pasagerii care refuză să poarte mască, în contextul în care echipajele de zbor ale companiilor aeriene s-au confruntat cu un număr masiv de cazuri raportate de violenţă verbală sau vătămare fizică din partea persoanelor care refuză să respecte această obligaţie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol