18 ianuarie 2023, 12:00

Ziua internaţională a pisicii, cel mai popular animal de companie. Iată câteva metode pentru a le ura „La mulți ani!”

Astăzi este celebrată Ziua internaţională a pisicii.

Este sărbătorită din anul 2002, la inţiativa International Fund for Animal Welfare şi a altor organizaţii care se ocupă de drepturile animalelor și este dedicată celui mai popular animal de companie din lume. Legătura dintre om şi pisică este de peste 9.000 ani.

Numărul pisicilor la nivel mondial depăşeşte cifra de 500 de milioane, se precizează că în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, în timp ce pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită.

Pisicuțele cu o îngrijire medicală adecvată poate atinge vârstă de 12-15 ani.

Numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietăţii şi a depresiei stăpânului, potrivit site-ului daysoftheyear.com, citat de libertatea.ro.

Uciderea unei pisici se pedepsea cu moartea

În Egiptul Antic, pisica a fost divinizată, iar uciderea ei se pedepsea cu moartea. Pisicile erau mumificate după moarte şi îngropate în gropi sacre, deseori cu provizii de şoareci mumificaţi. La moartea pisicii se ţinea doliu, toată familia îşi rădea sprâncenele şi plângea.

Cum să-i urezi „La mulți ani!” pisicii tale

  • O masă copioasă
  • Un masaj
  • Clipește rar înspre ea. Pisicile fac asta între ele, dar și cu dedicație pentru oameni, atunci când se simt relaxate și drăgăstoase. E felul lor de a spune „Îmi place să stau cu tine”. Clipește și tu rar în direcția ei și o să înțeleagă din prima mesajul, arată noizz.ro.
  • Dă cap în cap cu ea
  • Las-o să se frece de tine. Când pisica ta se freacă de tine, îți spune – practic – că ești al ei.
  • Joacă-te cu ea cât de des poți.

sursa Facebook

sursa foto cover: cinemasuceava.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol