17 decembrie 2023, 13:44

ZIUA LIBERTĂȚII, promovată global de CNN Internațional pentru a atrage atenția asupra fenomenului traficului de persoane

16 Martie este ZIUA LIBERTĂȚII, promovată global de CNN Internațional pentru a atrage atenția asupra fenomenului traficului de persoane. De peste 30 de ani, România se află în topul european al traficului de persoane, cu un număr foarte mare de victime și grupuri de criminalitate organizată.

Datele statistice din 2020, publicate de Guvernul României, sunt îngrijorătoare și arată o creștere a numărului de copii traficați pentru exploatare sexuală, precum și reducerea vârstei medii a acestora (14 ani). Tot mai mulți copii sunt recrutați în mediul online, unii sunt răpiți, iar vârstele sunt foarte mici, cu o pondere semnificativă a celor peste 12 ani.

În acest context, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER),  împreună cu membri ai rețelei de ONG-uri RoTIP, lansează în România o campanie de conștientizare a riscurilor traficului de persoane.

Primul eveniment pilot este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Universității Româno-Americane. Coordonator local al proiectului este Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. Această campanie implică elevi de liceu din județul Argeș.

Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER), Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, și Universitatea Româno-Americană invită profesorii și elevii de liceu din Argeș să participe la sesiunea de informare despre modalitatea de acțiune a traficanților loverboy.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol