CITIRE

Ziua Limbii Române 2018 va fi celebrată la Chișină...

Ziua Limbii Române 2018 va fi celebrată la Chișinău printr-o sesiune de „Lecturi academice”

Academia Română şi Academia de Ştiinţe a Moldovei vor organiza, vineri, la Chişinău, sesiunea de „Lecturi academice” dedicată sărbătorii naţionale „Ziua Limbii Române”.

La eveniment, care va avea loc începând cu ora 10,00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, va participa acad. Eugen Simion – preşedintele Secţiei de literatură şi filologie a Academiei Române, care va susţine prelegerea cu titlul „Cultura naţională şi provocările globalizării”.

Prelegerea va fi urmată de lansarea volumelor „Proza lui Mihai Eminescu” de acad. Eugen Simion şi „Modelul de existenţă Eugen Simion” – autor Mihai Cimpoi, potrivit agerpres.ro.

Ioan Aurel Pop, a adresat felicitări conducerii și membrilor Academiei de Științe a Moldovei: „Felicitările noastre se îndreaptă spre colegii noștri membri ai celui mai înalt for de consacrare științifică și culturală de la Chișinău, aflat în parteneriat strâns cu Academia Română, spre acea instanță a elitei intelectuale românești răsăritene, menite să păstreze și să întărească spiritualitatea noastră în vremuri și în spații mult încercate. Academia Moldovei a înțeles că, apărându-ne limba noastră cea română scrisă cu grafie latină, ne apărăm ființa națională și ne pregătim să existăm și în viitor, în concertul națiunilor europene.“

„Ziua Limbii Române” se sărbătoreşte în România la data de 31 august și a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeaşi dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele „Limba Noastră” tocmai pentru a transmite mesajul că limba română este limba vorbită pe ambele maluri ale Prutului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.