12 august 2020, 17:39

Ziua Mondială a Urbanismului celebrată la Universitatea Ion Mincu

Ziua Mondială a Urbanismului, cunoscută și ca „Ziua Mondială a Planificării Orașelor”, a fost înființată în 1949 de profesorul Carlos Maria della Paolera, de la Universitatea Buenos Aires, absolvent al Institutului de Urbanism din Paris.

Este sărbătorită în mai mult de 30 de țări în fiecare zi de 8 noiembrie. Este o zi specială pentru a recunoaște și a promova rolul planificării în crearea comunităților viabile.

Altfel spus, urbanismul reprezintă setul de reglementări după care se realizează dezvoltarea orașelor, cât și activitatea de aplicare a acestor reguli de către administrație. Este vorba despre reguli ce privesc construirea, regimul de înălțime, coeficientul de ocupare a terenului, distanțele față de vecini, funcțiunile construcțiilor sau dezvoltarea căilor de comunicații.

Ziua Mondială a Urbanismului oferă o oportunitate excelentă de a privi planificarea dintr-o perspectivă globală, un eveniment care apelează la conștiința cetățenilor și a autorităților publice pentru a atrage atenția asupra impactului asupra mediului rezultat din dezvoltarea orașelor și teritoriilor.

Pentru a celebra acest eveniment, Facultatea de Urbanism a Universității Ion Mincu, în perioada 7- 13 noiembrie 2018, organizează expoziția proiectelor de diplomă și dizertație, a activităților extracurriculare ale studenților și absolvenților urbaniști și expunerea proiectelor înscrise în concursul Urbanism+. Dincolo de proiect.

Astăzi, în Sala de Consiliu, UAUIM. în intervalul orar 18.30 – 20.30, evenimentul Urbanism+. Dincolo de proiect va debuta cu un vernisaj, urmat de decernarea diplomelor de concurs „Urbanism+. Dincolo de proiect”, dar și un moment festiv, potrivit site-ului oficial.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.