7 aprilie 2020, 9:30

Ziua Mondială a Standardizării – impactul normelor asupra românilor

Vineri, 12 octombrie, ASRO va organiza evenimentul aniversar al activității naționale de standardizare și va lansa un program de un an, prin intermediul căruia intenționează să se „reintroducă” publicului, mediului economic din România și comunității de specialiști din diferite domenii.

În cadrul evenimentului din 2018 vor fi abordate teme cum ar fi: impactul standardizării în dezvoltarea economică a țării noastre, adaptarea politicilor din infrastructura calității la provocările mediului economic, evenimentele notabile din evoluția instituţiei.

Asociaţia de Standardizare din România (ASRO) sărbătorește anul acesta, 90 de ani de standardizare națională și 20 de ani de standardizare europeană în România. În cadrul acestui an universitar, cei de la ASRO au lansat un concurs ce se va concretiza cu un program de internship plătit, de 6 luni.

„Vor fi prezenți și alți reprezentanți ai organismelor de standardizare din țările vecine, consolidând astfel poziția influentă a României în Europa de Sud-Est, iar acestora li se vor alătura peste 120 de invitați din partea comunității naționale a părților interesate, care include personalități din industrie, mediul universitar și cercetare, autorități, consumatori și organizații ale societății civile.

Evenimentele începute în această toamnă vor culmina anul viitor, când România va deține Președinția Uniunii Europene, iar ASRO va găzdui Adunarea Generală a organizațiilor europene de standardizare CEN și CENELEC, un eveniment de trei zile care va reuni la București aproape 300 de reprezentanți de rang înalt din comunitatea de standardizare europeană.”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit asro.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.