CITIRE

3 beneficii ale consumului de sfeclă roșie

3 beneficii ale consumului de sfeclă roșie

În copilărie, auzeam, probabil, îndemnul părinților, sau al bunicilor, de a mânca sfeclă roșie pentru a fi roşu în obraji. Şi pe bună dreptate! Leguma este un medicament natural, care are proprietatea de a creşte cantitatea de hemoglobină din sânge şi de a regenera celulele hepatice.

Protejează ficatul

Substanțele nutritive din sfecla roșie protejează celulele hepatice, contribuie la regenerarea lor și stimulează buna funcționare a ficatului. Sucul de sfeclă roșie este recomandat bolnavilor de hepatită, dar și suferinzilor de ficat gras. Stoarce o jumătate de sfeclă roșie, un morcov și un măr și bea sucul imediat. Poți ține cura câteva săptămâni.

sursa: Ele.ro

Împiedică depunerile de grăsimi

Betalaina, pigmentul care dă sfeclei nuanța roșie, împiedică depunerea colesterolului pe pereții interiori ai vaselor de sânge. Persoanele care au probleme cu valorile crescute ale colesterolului pot mânca de trei ori pe săptămână salată de sfeclă roșie, amestecată cu alte crudități, sau pot bea câte un pahar de suc obținut dintr-o sfeclă stoarsă şi un castravete. Tratamentul e eficient doar dacă este urmat câteva luni la rând.

Indicată în afecțiuni cardiovasculare

S-a constat că sfecla roșie scade tensiunea arterială cu 20%, dacă este consumată frecvent. Previne bolile cardiovasculare. Conținutul ridicat de potasiu ajută la întărirea mușchiului inimii. Trece o sfeclă mică prin storcătorul de fructe, apoi amestecă sucul obținut cu o cantitate egală de miere. Bea sucul de trei ori pe zi, în cantități egale. Ține cura cu suc de sfeclă roșie o lună, apoi fă pauză două săptămâni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.