2 iunie 2024, 12:31

Ceaiul verde vs ceaiul negru în cura de slăbire

Cu siguranţă, oamenii ştiu deja cât de benefice sunt ceaiurile verzi şi negre pentru sănătatea organismului.

Conform studiilor, rezultatele sugerează că aceste două tipuri de ceaiuri sunt probiotice: conţin substanţe care induc dezvoltarea de microorganisme ce contribuie la bunăstarea unei persoane.

În SUA, unul dintre cele mai consumate ceaiuri la plic este cel negru. Conform FabricaDeCeai.ro, cu toate că efectele acestuia sunt diferite de cele ale ceaiului verde, s-a dovedit faptul că ambele ceaiuri pot fi la fel de eficiente în lupta cu kilogramele în plus.

În medicină chineză, ceaiul verde este considerat a fi o băutură sănătoasă care îngrijeşte şi protejează organismul, deoarece este un puternic antioxidant. Este, de asemenea, o sursă excelentă de minerale, printre care se remarcă potasiul. În plus, conţine calciu, sodiu, fluor, mangan, fier.

Ambele tipuri de ceai conţin polifenoli, un tip de antioxidanţi care au rolul de a proteja structurile celulare împotriva efectului negativ al radicalilor liberi.

Cum ajută ceaiul verde la slăbit?

Ceaiul verde nu doar că este excelent pentru prevenirea bolilor, dar este şi un bun aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus:

  • acest antioxidant natural este capabil să prevină îmbătrânirea prematură şi să protejeze organismul de afecţiuni, mulţumită nivelului ridicat de polifenoli din conţinut;
  • încurajează pierderea caloriilor;
  • accelerează arderea grăsimilor, având în vedere conţinutul de catechine;
  • îmbunătăţeşte rezultatele activităţilor fizice zilnice;
  • reduce pofta de mâncare;
  • menţine nivelul optim de insulina din sânge;
  • reduce treptat indicele de grăsime din corp.

Ca şi în cazul oricărui alt produs ce conţine cofeină, consumul de ceai verde nu trebuie făcut în exces. Este recomandat consumul a cel mult trei căni de ceai fără zahăr. Dacă nu se poate consuma cu atare, poate fi adăugată o linguriţă de miere.

Pentru efectele dorite, cele trei căni de ceai verde trebuie consumate astfel:

  • prima cană: pe stomacul gol, împreună cu zeamă de la o jumătate de lămâie;
  • a doua cană: la prânz, cu 20 de minute după masă, favorizând astfel digestia;
  • a treia cană: seara, cu cel puţin o oră şi jumătate înainte de a dormi.

Efectele dorite vor putea fi observate în timp, după aproximativ 2 luni de consum regulat al ceaiului.

Infuzii cu ceai negru pentru slăbit. Funcţionează?

Pe lângă faptul că este sărac în sodiu şi calorii, ceaiul negru acţionează benefic alături de o dietă sănătoasă cu conţinut scăzut de grăsimi. Are un puternic efect diuretic, ce ajută la eliminarea retenţiei de apă.

Ceaiul negru este binecunoscut pentru aromă deosebită atunci când este consumat în combinaţie cu laptele. Cu toate astea, dacă se doreşte pierderea kilogramelor, este total nepotrivit amestecul cu laptele.

Ceaiul negru este un puternic antioxidant, precum şi un stimulent al activităţii creierului. Băutura conţine, printre altele, minerale: calciu, magneziu, fier, potasiu şi fosfor.

În lupta împotriva kilogramelor, ceaiul negru este o băutură care asigură efectul de saţietate. De altfel, în tot acest proces, ceaiul negru este ideal consumat dimineaţa, oferind energie şi o stare de bine generală.

Ceaiul negru trebuie consumat astfel, pentru a da rezultatele aşteptate:

  • se consuma trei căni pe zi, între mese;
  • nu se bea ceaiul imediat după masă, ci după cel puţin două ore;
  • consumul este însoţit de o dietă sănătoasă şi de antrenamente fizice;
  • nu se foloseşte zahăr pentru îndulcire: se recomandă îndulcitori naturali, precum ştevia;
  • de câte ori este preparat ceaiul, infuzia se lasa să se odihnească timp de 4 minute: altfel, proprietăţile sale nu vor fi transferate în apă.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol