26 aprilie 2024, 12:55

3 moduri naturale de detoxificare

Organismul are nevoie primăvara de o detoxificare. Acest proces de eliminare a toxinelor şi deşeurilor din corp poate fi făcut prin intermediul câtorva schimbări alimentare, şi anume:

Bea apă cu suc de lămâie

sursa: skinnyms.com

Începe ziua bând un pahar de apă călduţă cu suc de lămâie. Vitamina C, potasiu, magneziu şi cupru – substanţe nutritive prezente în băutură ajută la asimilarea corectă a fierului şi calciului din celelalte alimente pe care le consumi. În plus, apa cu lămâie stimulează funcţia ficatului şi elimină toxinele deoarece acţionează ca un diuretic, combătând astfel şi retenţia de apă din corp.

Mănâncă mai multe legume cu gust amar

Trebuie să existe un echilibru de arome în alimentaţia ta – sărat, dulce, acru şi amar -, care sunt necesare pentru curăţarea ficatului. Legumele cu gust amar precum usturoiul verde, păpădia, varză etc. Toate verdeţurile amare cu frunze sunt surse importante de substanţe nutritive şi au efect detoxifiant.

Mănâncă mai multe salate

sursa: tablespoon.com

O salată foarte mare, cu cele mai proaspete verdețuri este un tonic de primăvară imbatabil pentru corp. Ridichi, castravete, salată verde, semințe de chia, semințe de cânepă, fenicul ras, două linguri de ulei extravirgin, oțet de cidru de mere și suc de lămâie, rețetele de salate sunt nenumărate. Recomandate sunt două până la cinci porții de legume pe zi, majoritatea bogate în fibre.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol