26 februarie 2021, 23:30

5 exerciții fizice ieșite din comun care sparg rutina antrenamentului de la sală

Ai vrea să faci exerciții fizice, dar te-ai săturat de sală? Nu îți place alergatul, iar yoga tradițională te plictisește? Pentru a ne menține sănătoși, ar trebui să facem mai multă mișcare, dar unii dintre noi nu sunt deloc pasionați de sport.

Totuși, pe lângă clasicele exerciții fizice, există și o serie de exerciții mai ciudate cu ajutorul cărora te poți menține în formă. Tocmai pentru că sunt neobișnuite, ele te pot scoate din rutina plictisitoare a alergatului pe bandă. În acest articol îți prezentăm cinci exerciții fizice cu totul ieșite din comun, pentru cei care înțeleg altfel diversitatea.

Yoga în aer

Yoga în aer este un tip de sport ieșit din comun. Cordoane puternice de mătase atârnă de tavan și permit întinderea corpului la maxim, o mai mare rezistență în diferite poziții și o multitudine de beneficii. Acest tip de yoga este foarte benefic coloanei vertebrale. De asemenea, ajută la dobândirea unei flexibilități mai mari și la mobilitatea încheieturilor.

sursa: youtube.com

Ciclism în apă

Dacă ai făcut vreodată exerciții fizice în apă, știi cât efort trebuie să depui pentru a te mișca. Ei bine, în ultimii ani, ciclismul în apă (aqua cycling) devine tot mai la modă. Acest tip de sport presupune folosirea bicicletelor staționare într-un bazin și pedalarea pe muzică. Pe lângă faptul că sunt solicitante și eficiente, aceste exerciții fizice sunt și amuzante.

Ciclismul în apă ajută la eliminarea celulitei și poate arde până la 800 de calorii pe ședință.

sursa: observator.tv

Forza

Exercițiile forza sunt cunoscute și ca exerciții cu sabia de samurai. Este un tip de mișcare foarte intens și care combină și alte arte marțiale japoneze, precum kendo. Pe tot parcursul ședinței, participanții folosesc sabia (din lemn), pe care o mânuiesc după cum le arată instructorul.

sursa: newstimes.com

Yoga în piscină

Yoga în piscină a devenit cunoscută în 2017. Deși este destul de statică, yoga este o disciplină dificilă, mai ales pentru începători. Aceste exerciții fizice presupun menținerea echilibrului și multă flexibilitate.

Imaginează-ți cum ar fi să faci yoga pe o placă de surfing, în piscină.

sursa: tripadvisor.com

Jukari

Acest curs combină o ședință de fitness din anii ’90 cu acrobațiile Cirque du Soleil. Fiecare participant primește o bară suspendată la înălțimea pieptului, cu ajutorul căreia trebuie să efectueze o serie de exerciții.

Jukari este benefic sistemului cardiovascular și îmbunătățește forța.

sursa: bizbash.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.