5 decembrie 2022, 0:26

5 greșeli matinale care te îngrașă

Pentru cele mai multe persoane, micul dejun este un subiect sensibil. De ce? Din cauza programului haotic!

Deși nu dăm importanță prea mare alimentației și, de cele mai multe ori, sărim peste masa de dimineață (care este cea mai importantă), ar trebui să ne facem  o rutină zilnică și să ne hrănim corespunzător pentru o viată sănătoasă, dar și pentru a avea o greutate optimă, iar un prim pas este conștientizarea greșelilor din dieta noastră și stoparea lor.

Iată cinci dintre cele mai frecvente obiceiuri care nu sunt tocmai corecte:

  • Nu bei apă!

Pentru stimularea metabolismului și curățarea corpului de toxine, este indicat să ne începem ziua cu ½ pahare de apă (dacă se poate chiar călduță). Pe lângă aceste două proprietăți, apa ne reduce pofta de mâncare, dar și cantitatea de calorii.

Sursa: gorj-domino.ro

  • Consumi alimente procesate la micul dejun!

Una din greșelile de top din lista multora, este mâncarea procesată, cum ar fi cartofii prăjiți. Micul dejun trebuie să fie alcătuit din alimente sănătoase, de exemplu iaurt, cereale, fructe etc.

Sursa: timpul.md

  • Nu mănânci micul dejun!

După cum bine știm, această primă masă stimulează nivelul de energie și îi oferă corpului tot ce are nevoie pentru a-și îndeplini funcțiile, astfel, ignorarea ei este strict interzisă.

Sursa: foodspring.de

  • Nu faci mișcare!

O altă greșeală frecventă, este constituită de lipsa sportului din viața ta. Toată lumea confundă exercițiile vitale pentru o viață sănătoasă cu orele de muncă la sala cu greutăți, preferând în cele din urmă să lenevească. De fapt, mișcarea despre care vorbim se referă la minim 15 minute de exerciții fizice, simple, dis de dimineață.

Sursa: sfatulparintilor.ro

  • Somnul prea lung!

Dacă dormi prea mult, categoric încurajezi creșterea în greutate. Așadar, pentru menținerea kilogramelor dorite, e bine să dormi nu mai mult, nici mai puțin de 7/8 ore.

Sursa: stirileprotv.ro

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol