9 aprilie 2020, 23:40

Alcohelp- aplicația ce te ajută să îți monitorizezi consumul de alcool

Alcohelp este un program de auto-ajutor destinat persoanelor care au un consum problematic de alcool, care acționează atât în mediul online, cât și offline. Dezvoltat din anul 2009 de catre organizatia ALIAT cu sprijinul financiar al Heineken Romania, Programul Alcohelp înglobează toată plaja de intervenții în domeniul consumului problematic de alcool: prevenire, asistență, tratament, intervenții de reducere a riscurilor.   Acesta se adresează persoanelor cu probleme mici și medii legate de consumul de alcool, iar toate aceste proceduri sunt gratuite, anonime și confidențiale.

Programul se desfășoară în 10 ședințe și se bazează pe studii și cercetări internaționale care au dovedit eficiența unei asemenea tip de intervenție. Un program similar a fost dezvoltat și aplicat cu succes în cadrul centrului AlcoHelp, proiect desfasurat între 2003 și 2007 de catre ALIAT.

Pe langa cele 10 sedinte, AlcoHelp mai dispune si de inca 3 elemente importante:

Forum-ul utilizatorilor AlcoHelp, unde beneficiarii programului pot intra să își descrie experiențele, să ajute pe alții sau să ceară ei inșiși ajutor. Forumul este moderat de un administrator, în așa fel încât mesajele ofensatoare, discriminatorii sau agresive să nu vor apară pe site.

Posibilitatea de a trimite un e-mail unui consilier specializat în problemele legate de consumul de alcool: consilierii sunt instruiți să facă recomandari generale și în conformitate cu etica medicală și psihologică.

E-mail-uri de motivare: din ziua în care v-ați înscris în programul AlcoHelp, veți primi pe adresa de mail pe care ați furnizat-o la înscriere e-mail-uri care au fost create sa va dea forța de a continua pe drumul, uneori dificil, al schimbării.

Pe pagina sa de Facebook, actorul Marius Manole a precizat că folosește de mult timp programul Alcohelp și că rezultatele l-au făcut șă conștientizeze ce cantintate de alcool consumă în fiecare zi:Sunt aproape trei ani de când am instalat aplicația Alcohelp. Nu pot spune că am băut mai puțin, deși am avut mai multă grijă…dar pot spune că am conștientizat ce cantitate de alcool consum. Acesta este primul pas în a regla chestia cu alcoolul. O prietenă mi-a spus că o încurcă foarte tare. De ce? Am întrebat.  Nu-mi vine să beau nimic…ăsta e și scopul! Dacă știi sau mai ales dacă nu știi, descarcă aplicația Alcolhelp de la Clinica Aliat pe IOS sau Android”, a menționat acesta.

Sursă Foto: adplayers.ro

Rezultatele AlcoHelp 2009-2016:

– peste 10.000 de evaluari ale consumului de alcool

– peste 2.800 de beneficiari in cadrul centrelor AlcoInfo

– peste 10.000 de vizite la „Cortul de Chill” si peste 360 de ore de consiliere psihologica, medicala si sociala

– peste 3.800 de pacienti online in cadrul platformei e-health alcohelp.ro

– cel mai mare forum din Romania pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool cu peste 64.000 de mesaje

– 144 de localitati vizitate in cadrul Caravanei AlcoHelp

– 1 linie telefonica care ofera informatii si sprijin Alcoline 021/9335, lansata in noiembrie 2016

– 3 centre de detectie precoce si interventii scurte si alte 5 urmeaza a fi eschise in anul 2017

– peste 100.000 de brosuri cu informatii despre consumul abuziv de alcool oferite in mana

– 1 cercetare nationala privind nevoia de servicii pentru persoanele cu probleme legate de consumul de alcool

– peste 400 de medici de familie instruiti in detectia precoce si interventiile scurte in tulburarile legate de consumul de alcool

– 20 de scoli implicate in activitati de prevenire a consumului de alcool, menționează Alcolhelp.ro.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.